Lichtkoepel - compriband tussen opstand en buitenlaag

JoostBr

  • #1
Ik heb een tweedehands lichtkoepel gekocht, dubbelwandig, in de afmeting 100x190cm. Nu ga ik een opstand maken van SLS 38x89, deze met epdm tot bovenop de opstand bekleden. Hier leg ik binnenlaag van de lichtkoepel op en daar bovenop de buitenlaag.

Nu is mijn vraag; komt er nog iets van compriband tussen opstand en buitenlaag? en binnen- en buitenlaag liggen die koud op elkaar? ivm ventilatie tussenruimte.

Afgesplitst van Advies constructie veranda - mod
 

Bart_WRX

  • #2
Komt compriband aan de onderkant van je lichtkoepel, de rand waarmee hij op de opstand licht en waar dus ook de schroeven zitten.
 

JoostBr

  • #3
Dat betekent dus dat de binnenwand en buitenwand gewoon los in elkaar liggen? zonder dat hier afdichtingsrubber of i.d. tussen komt?
 

Bart_WRX

  • #4
Toen ik mijn 4 lichtkoepels verving, zaten bij de nieuwe de 2 helften gewoon aan elkaar.
 

JoostBr

  • #5
Dit is niet de lichtkoepel die ik gekocht heb, maar wel het idee.



De binnenwand en buitenwand zitten niet aan elkaar. Gezien het feit dat dit bij nieuwe exemplaren dus wel het geval is, denk ik dat ik deze dus met een isolatiestrip o.i.d. op elkaar gelegd moeten worden?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik dacht dat tussen die twee helften een zelfklevend en luchtdichte schuimband werd gelegd, en dan als een geheel op de opstand werden gelegd en vastgeschroefd.
Op de lange duur werd het plexiglas, tussen in, wel vuil.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu