Lengte of breedte gipsplaten op metalstud?

Aheinkens

  • #1
Hallo,

Ik maak een vrijhangend metalstudplafond, waar ik twee lagen 12,5mm gips op bevestig en dan glad afwerk met nadenvuller. Nu moet ik volgens de specs van de fabrikant een HoH afstand van 50 cm tussen de dragers gebruiken, voor mijn sepcifieke overspanning, alleen snap ik dan niet hoe je uitkomt met de naden van je platen. Ik ga er namelijk vanuit dat je precies op een drager twee platen naast elkaar moet hebben, om ze allebei vast te kunnen schroeven.

Als ik de gipsplaten in de breedte van de kamer monteer (dus de langkant van de plaat ligt parallel aan de dragers), kom ik niet netjes op een drager uit bij de overgang tussen twee platen. Als ik ze nu in de lengte leg, dus dwars op de dragers, heb ik datzelfde probleem bij de kopse kanten van de gipsplaten.

Wat zie ik over het hoofd?

Alvast bedankt!
Ard
 

Aheinkens

  • #2
Niemand met een suggestie? Zo exotisch is metalstud toch niet?


Ard
 

Michiel_H

  • #3
Ik zou de platen haaks op de regels plaatsen en dan de h.o.h. afstand dusdanig maken dat het wel uitkomt. Maar maximaal 50 cm dus..
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wat zijn de afmetingen van de gipsplaten?
 

Roman

  • #5
De fabrikant bedoelt ws. MAX 50cm HOH.
Voor plafond kun je dan 30 cm doen en kom je mooi uit elke keer, ook bij kruisverband van 2 gipslagen.
 

Aheinkens

  • #6
@ Roman: 30 cm is geen optie, dan kom ik weer niet uit met mijn minerale wol. De fabrikant zegt ook dat het niet nodig is om een kleinere HoH afstand te nemen, dus het scheelt in de kosten.

@ Cyruse: het worden 2 lagen van 12.5mm, de platen worden waarschijnlijk 260x60 cm, maarmisschien dat 2meter het beste uitkomt.

Bedankt voor jullie reactie in ieder geval!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu