Lekkende/zwetende koppeling radiator

Mvneerbos

  • #1
Ik zit met het volgende probleem:
In november hebben we in het hele huis de muren glad gemaakt en gesausd. Hiervoor hebben we overal de radiatoren eraf gehaald, zodat we er goed bij konden en gelijk de radiatoren ook een schoonmaakbeurt konden geven.

Vervolgens alles weer aangesloten, onderblokken open gezet, cv gevuld en alles ontlucht. Overal is dit goed gegaan, maar er is één radiator die niet dicht wil.

Geef maar zoveel mogelijk info;
Het is op de eerste verdieping, houten vloer. De leidingen zijn flexibel en zijn aangesloten op het onderblok. De aanvoerleiding van het onderblok die omhoog gaat naar de radiator is dicht, het probleem zit in de retourleiding.
Tot voor kort druppelde het, ik heb er een klein bakje onder gezet maar het lekt zo weinig dat het water in het bakje weer verdampt. Al een paar keer geprobeerd om het net nog iets te geven zodat de koppeling dicht gaat, helaas zonder resultaat.

Gisteravond heb ik het onderblok dicht gezet, radiator leeg laten lopen en gekeken of er misschien wat vuil in de aansluiting zat, dit was niet het geval. Even goed met een doekje beide kanten schoongewreven en alles weer aangesloten. Het leek nu dicht te zijn, maar na een paar uur was de koppeling toch weer iets vochtig. Het is niet veel meer, maar helemaal dicht is het ook niet.

Ideeën waar het aan kan liggen?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
Als er maar ook 1 kleine beschadiging zit op de conische
vlakken, dan krijg je hem nooit dicht.
Als de vlakken schade vrij en verf/stuc vrij zijn, dan
eens proberen met wat vet eraan...helpt dat ook niet
dan moet je het vervangen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu