Lekkende thermostaatkraan

Strtfr

  • #1
Jaja, alweer een lekkende thermostaatkraan. Deze keer een Plieger SummerNEW waarvan ik geen idee heb hoe ik hem open kan maken en of het überhaupt wel mogelijk is. De lekplek is geconstateerd, maar daar houdt het helaas ook mee op. Het lijkt een geperste afsluiter te zijn, maar graag wil ik de experts nog even om raad vragen. Hoe denken we hier over? Hij lekt tussen de verchroomde behuizing en de heldere plastic rand. Is er nog een manier om deze te ontleden? bedankt!

Pijl is indicatief, kan ook op een andere plek rond de cirkel zijn.


Edit: plieger ook even gemaild.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Kijk even aan de onderkant van de kraan, of daar geen inbus boutje zit.
Dat kun je er uit draaien, en dan het thermostaat gedeelte er uit halen.
Als het inbusboutje er te ver ingedraaid zit, gaat dit soort kranen ook lekken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Als het nog een vrij nieuwe kraan is ga er mee naar de winkel of net wat je al gedaan hebt ga in kontact met Plieger want er zit garantie op.
 

Strtfr

  • #4
Bedankt Peter en Henk. De kraan is verder helemaal solide. Er zit geen imbusje aan de onderzijde of ergens anders op de kraan helaas. Ook via de aanvoer valt er niets aan het binnenwerk te sleutelen. Als het echt niets oplevert dan haal ik de afsluiter eruit aan de andere zijde. Misschien zit daar nog wat achter verstopt.

Plieger heb ik gisterochtend gemaild inderdaad. Op de één of andere manier heb ik het gevoel dat ik daar geen reactie op ga krijgen. Een slecht voorgevoel.
 

Strtfr

  • #5
Ennn, hij is los. Nadat ik van Plieger een email kreeg dat de kraan erg oud is en niet meer wordt gemaakt en dat de afsluiters niet meer verkrijgbaar zijn. Besloot ik toch om even de stoute schoenen aan te trekken om alsnog mijn eerste vraag te herhalen. Namelijk, hoe krijg ik dat ding los. Het blijkt heel eenvoudig. Gewoon de kunststof ring losdraaien. Dus met goede moed, een theedoek en een waterpomptang dat ding een lel gegeven. En hij kwam zo los. Kwak kit ertussen en be done with it. :)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Goh een kwak kit er tussen en dat moet houden :?
 

Strtfr

  • #7
Beetje vreemde reactie. Heb je enig idee wat er precies moet houden en waar de kit tussen zit? Dat staat er namelijk niet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Kit hecht slecht op chroomwerk.

als rubbers droog zijn kan je beter in het vet zetten of nieuwe rubbers
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu