Lekkende kraan zonder leertje

Markarreman

  • #1
We hebben in de keuken een lekkende kraan van het merk: Agostinelli. Helaas is er niets over het merk op internet te vinden. Waarschijnlijk is er in de kraan iets kapot, maar kunnen we dit dus niet meer vervangen omdat het merk niet meer bestaat.

Is het mogelijk een andere kraan te kopen zonder dat de diameter in het grantieten aanrechtblad gewijzigd moet worden?

Ik hoop dat u mij kunt helpen.

Met vriendelijke groet,

Flans
 

Fiesiekus

  • #2
Markarreman schreef:
in het grantieten aanrechtblad
:mrgreen:

Waarschijnlijk probleemloos. Gewoon diameter opmeten en kijken hoe e.e.a. gemonteerd zit.

Foto's? I.h.b. van de onderzijde keukenblad?
 

Pigion

  • #3
Je mag aannemen dat in het blad een gat zit van dia. 34 mm. De huidige generatie kranen zijn allemaal 32 mm. Dat zou dan altijd moeten passen.
Ik heb pas de keukenkraan vervangen. Dat ging zonder grote problemen, beschik echter over veel gereedschap, tangen, grote bahco. Oude kranen hebben vaak een M32 moer voor het vastzetten in het blad.
Pigion
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Het grote probleem is waarschijnlijk niet een passende vervanger te kopen, maar een passende vervanger te plaatsen. Wanneer er weinig ruimte zit achter de spoelbak kan het een heel gewurm zijn om de huidige moer los, en vooral de moer van de nieuwe kraan weer goed vast te krijgen. Een bahco past op zo'n plek vaak niet, een grote pijpsleutel kan een uitkomst zijn. Dus als u toch een nieuwe kraan koopt vraag dan aan de sanitairwinkel of u tijdelijk een passende sleutel mag lenen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Met een wastafeltang is normaal gesproken de moer los te draaien, de tang heeft een haakse bek.



De nieuwe kranen hebben vrijwel allemaal een hoefijzervormig plaatje aan de onderkant, er zit een stukje bout in de kraan en daat komt een moer op aan de onderkant van het aanrecht, de moer is aan te draaien met een 10 mm pijpsleutel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu