Lekke convector vervangen en gat in convectorput dichten

Ren_

  • #1
In onze convectorput zit al sinds een onbekend aantal jaar een gat waardoor soms grondwater in de put komt... nu is daardoor de convector gaan roesten en doorgeroest - lek! We willen de convector gaan vervangen en meteen het gat in de (houten) convectorput dichten. De put vervangen is geen optie, het is een zeer afwijkende maat en dat wordt ons een te duur geintje.

Het plan is nu om het gat te dichten met pur en dat dan vlak af te snijden en zwart te verven (gat van zo'n 3 cm). Wat denken jullie - zal dat voldoende afdichten?

Daarnaast willen we tot we de nieuwe convector hebben, de oude eruit halen en de leidingen afdoppen (nu hebben we geen warm water omdat zodra we de ketel bijvullen, het begint te druppelen in de convectorput...). Kan dat gewoon, de convector weghalen en de leidingen afdoppen?

Ik hoop dat een convectorput-ervaringsdeskundige hier wat advies in kan geven!
 

Fiesiekus

  • #2
Denk toch dat je het grondwaterprobleem moet aanpakken. Een houten convectorput zal op andere plaatsen ook doorrotten. En het gat ka je het beste dichten door een stuk plaatmateriaal er over te lijmen.

Na verwijderen en afdoppen, kan je het systeem weer op druk brengen en de installatie gebruiken.
 

Pigion

  • #3
Ons huidige huis staat er ruim 30 jaar en wij wonen er 22 jaar. In die tijd heb ik 2 x de boden van de convectorput vervangen en een rot-proof ondersteuning gemaakt. Uiteindelijk was ik zat van het jaarlijks uitmesten van de put en de rottingsproblemen. Ik heb nu de convectorput eruit gegooid en vloerverwarming + een 30 cm. hoge radiator geplaatst. ook de 3 M. schuifpui is vervangen door 2 ramen en een deur. Dat kost een paar centen, doch ben verlost van de ergernissen.
De vervangende bodems had ik gemaakt van:
- 1e x waterproof multiplex
- 2e X betonplex.
Beide gaan ca. 10 jaar mee.
Pigion
 

Ren_

  • #4
Ja, de hele put vervangen zou ideaal zijn maar dat is toch iets voor op de langere termijn... nu nog even lappen.
De convector is nu los, maar de knelkoppelingen sluiten toch niet zo goed af en de koperen buis heeft op de buigplek een deukje gekregen. Stress, dus (bij manlief, ik mag alleen de logistiek verzorgen :-).
We ploeteren dapper door.
 

Fiesiekus

  • #5
Geef 'm een koud pilsje. Overigens, als de knelring niet wil afdichten: een paar slagen tape erom heen en dan de wartel aandraaien.
 

Mark en 3 meiden

  • #6
Zoals fiesiekus al zei plaatje over het gat
en complete bak in de polyester zetten met glasvezel matten
als je dat een paar legen gedaan heb mag de rest van de bak langzaam wegrotten
dan heb je een polyesterbak
 

Ren_

  • #7
:lol:
Die is goed! Hebben we meteen een bak op de juiste maat.

Bij ons in de buurt is het bekend dat er problemen met de grondwaterstand zijn (een paar jaar terug hadden mensen van nog lager gelegen woningen zandzakken voor de deur, in een poging het water buiten te houden...). Maar goed - te laag grondwater is ook niet goed, ons huis is ongeheid en 'drijft' dus min of meer... Je doet het er maar mee en er is gelukkig veel leuks aan het huis dat dit soort ongemakken goed maakt.

Anyway, de convector is los, de leidingen lekken niet meer, we kunnen warm water tappen en de ketel is niet ontploft... van 't weekend verder met het gat in de put dichten.
Hartstikke bedankt voor de tips!


Oh, en als er nog iemand een convector van 1.60x.20 te koop weet, in de randstad...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu