Lekkages in woonkamer na plafond verwijderen badkamer

Paauwer

  • #1
Wij hebben gister uit onze badkamer van 2 jaar oud het plafond verwijderd. Deze moest eigenlijk 2 jaar geleden al vervangen worden, maar toen is er steeds niets van gekomen. Naja gister dus aan de gang gegaan, maar kwam er pas halverwege achter dat het doucheputje niet was afgedekt. Daar is aardig wat puin in gevallen. Heb dit wel gedeeltelijk met een lepeltje eruit kunnen krijgen, maar nog niet alles. Nu lekt het dus in de woonkamer. Net onder de douchebak. Kan het zijn daar door het puin iets kapot is gegaan of iets dergelijks waardoor dit nu is gaan lekken of is dit puur toeval?? En als dit wel de reden is valt dit dan eenvoudig op te lossen of moet de douchebak eruit.

Hoor graag wat jullie denken...
 

Pepjo

  • #2
Je kunt proberen om een waterzuiger op het putje te zetten.
Maar wat ik vreemd vind is de lekkage in je woonkamer : als het goed is is je putje waterdicht verbonden met je douchebak. Het kan zijn dat er een breuk in de afvoer zit, of je kunt misschien het putje wat vaster aanschroeven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zit er geen (haar)scheur in de douchebak ?
 

Paauwer

  • #4
Heb gekeken maar kan geen haarscheur vinden tot nu toe. Het lekken is nu ook voorbij, maar misschien dat het na gebruik van de douche weer begint. Dat zullen we zo merken. Bedankt tot de tips en oplossingen tot nu toe.
 

Paauwer

  • #5
Een uur of anderhalf geleden is er gedoucht. Nu lekt het weer. Dit is niet gelijk op komen zetten, maar pas een tijd naderhand. Zou dit dan toch moeten betekenen dat er iets mis is met de afvoer of iets dergelijks.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
In het midden van het afvoerputje van de douchebak zit een schroef, draai die eens aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu