Lekkage Vaatwas IKEA Whirlpool DWF B00

'kkanhetzelfwel!

  • #1
Hallo,

Gisteren gaf onze vaatwas Ikea Whirlpool DWF B00 (in gebruik sinds 2005) een foutmelding in de vorm van een continue pieptoon, de LED indicator bij de prorammakeuze knop knippert 11 keer gevold door een korte pauze, dan terug 11 keer, etc..
Service manual gevonden op internet, het alarm blijkt afkomstig van de indicator die waarschuwt voor water in de opvangbak onderaan het toestel.
Na inspectie inderdaad water onderaan de machine gevonden.
Paneel vooraan (onder) verwijderd en test programma laten lopen.
Lekkage gevonden aan de linkerzijde van de machine, waar de plastic unit (waarin ook een flow-meter lijkt verwerkt) in de "zoutmengmodule(?)" connecteert dmv 3 buisvormige verbindingen. Volgende afbeeldingen verduidelijken hopelijk een en ander :





De rubberen afdichtingen lijken nog in prima conditie. Heb deze teruggeplaatst na reiniging maar het probleem blijft hetzelfde.
Iemand ervaring met dit probleem ? Het water spuit er onder hoge druk uit (via de rubberen afdichtringen). Mogelijk een blokkage verderop het systeem ? (heb alles makkelijk kunnen doorblazen, ook geen vuil in de machine).
Alle hulp welkom !
 

'kkanhetzelfwel!

  • #2
De plastic unit - zoals ik het omschrijf - wordt blijkbaar "labyrint" genoemd...ik leer bij :D
 

'kkanhetzelfwel!

  • #3
Toch labyrint gereinigd (met azijn) en met perslucht doorgeblazen waarbij toch wat vuil (kalk?) is vrijgekomen. Alles terug gemonteerd en probleem lijkt verholpen ! Water stroomt nu terug door de middelste van de 3 pijpjes, deze bleek verstopt....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu