Lekkage ramen bij ernstige regen

Linkerhand12

  • #1
Een slaapkamerraam op het (zuid) westen, waarop bij slecht weer altijd de wind staat, lekt vaak een beetje als het flink regent. Maar dat is meestal alleen wat water op de binnenkant van de ramen en een beetje op de vensterbank. Bij een werkelijk vreselijke hoosbui zaterdag jl. heeft het echter enorm gelekt. Het leek alsof het raam wagenwijd open had gestaan. Nu ben ik op zoek naar een soort mini-luifeltje die ik boven dit raam op het kozijn wil schroeven zodat een flink deel van de regen wordt tegengehouden. Dus geen echte luifel maar een soort aluminium strip die zo'n 10 centimeter uitsteekt. Hoe is echter de technische term voor zo'n strip cq luifel?
Of heeft iemand een andere oplossing?
 

Fiesiekus

  • #2
Ik zou de echte oorzaak opsporen en die aanpakken.
 

Linkerhand12

  • #3
Vanochtend met mijn redelijk handige vader ernaar gekeken. De bovenkant van het kozijn is helemaal glad, volgens hem had hier een uitholling in moeten zitten. Maar het is bijna niet te doen om het raam los te schroeven behalve uiteraard als er een hele steiger wordt neergezet. Het is een oud huis (1895) maar alles is vervangen in 2001. Maar je hebt denk ik gelijk en zal ik helaas een dure aannemer moeten inhuren....
 

Fiesiekus

  • #4
Dat heet een waterhol en hoort volgens mij aan de onderkant van het raam.

Huurhuis?

Overigens heb ik dit (vervelende) verschijnsel bij m'n voordeur opgelost met tochtstripjes. Draait je raam naar buiten open? Foto?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer het mogelijk is i.v.m. met het openslaande raam kunt u er i.p.v. een uitholling ook een klein vierkant latje op schroeven, de uitholling is alleen bedoeld om het water zover mogelijk van het raam naar beneden te laten lopen.
Het latje vervult dezelfde functie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu