Lekkage of condensatie door oude afvoer droger.

Mendall

  • #1
Wij hebben een oude afvoer door ons dak voor de droger. Deze wordt daar niet meer voor gebruikt. Wij hebben een airco laten installeren in juli en de installateur heeft die afvoer gebruikt om de kabels en leidingen van de airco daar door te voeren, zodat een gat in de gevel niet hoefde.

Hierbij is de dakafvoer, of althans het deksel, vervangen omdat de oude volledig vergaan was. Daar hebben ze aan de zijkant als het ware een gaatje gemaakt voor de kabels. Deze zit vrij hoog vlak onder het deksel en is daarna dichtgemaakt. Vervolgens is een groot deel van de dakdoorvoer ingepakt in aluminiumfolie (?). Ik heb de doorvoer daarna dichtgestopt met glaswol, van binnen uit.

Nu hebben wij sinds gisteren een kleine lekkage via deze dakdoorvoer. Aan de rand bij het plafond ontstaat er een vochtige plek en deze druppelt.

Althans, ik dacht eerst dat het lekkage was. Ondertussen heb ik meer het vermoeden dat het misschien om condensatie kan gaan, zie ook bijgevoegde foto. Je ziet Bovenin bevroren condensatie en de vochtige plek droogt nu ook langzaam op.

De vraag is nu: hoe kan ik dit oplossen? Boven het aluminiumfolie openen zodat de boel daar meer kan ventileren en vervolgens weer dichtstoppen met glaswol oid?

09EBC39F-9F2E-42B0-AA63-B0668C2A27D8.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mendall schreef:
Boven het aluminiumfolie openen zodat de boel daar meer kan ventileren en vervolgens weer dichtstoppen met glaswol oid?
Als je het boven de rode cirkel vol stopt met een wol, oude onderbroek mag ook, zal er onvoldoende vochtige lucht van binnen naar buiten kunnen stromen.

Doorvoer in plafond 2.jpg
 

Mendall

  • #3
Hmm ik had het daaronder volgestopt met glaswol, toen kwam er dus nog wel water langs.

Kan natuurlijk zijn dat er toch meer aan de hand is dan enkel condensatie. Ik ga het eens proberen, anders maar een dakdekker bellen. Dank!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat zou ik even nog niet doen. Je kan ook even een proef doen door er oude verpakking plastic in te proppen. Die folies die je in een PMD zak doet.
Het lekt ook als er geen regen valt.
Het verbaast me dat er nog zoveel vocht via die afvoer naar buiten trekt en dan ergens kan condenseren.
Die oude verpakking strak gevuld zal dampdichter zijn dan een wol.
 

Dikkedikkie

  • #5
Hallo @Wgb
Ik heb het zelfde probleem, ook een oude afvoer van een droger toevallig.
Waar vul je die plastic zak dan precies mee?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Vul of prop de buis dicht met flinke stukken PE. In een zak van plastic mag ook als het maar verend of elastisch, bijvoorbeeld schuimrubber, materiaal is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu