Lekkage Miele novotronic W825

KikiG

  • #1
Sinds een weekje lekt onze Miele wasmachine. De machine staat in een lekbak waardoor we niet helemaal kunnen bepalen waar het water vandaan komt. Het water staat meestal rechts voor in de lekbak. De wasmachine is 13 jaar oud.
We hebben inmiddels de wasmachine opengemaakt en we zien geen direct zichtbare lekkage in de machine (eigenlijk ziet de machine er vanbinnen nog netjes uit). Alle "slangen en manchetten" zien er goed uit, niet uitgedroogt en geen kalksporen.
M'n man wil nu de pomp bekijken maar het lukt hem niet om de pomp los te krijgen. Wie heeft tips hoe hij deze los kijkt zodat we kunnen bekijken of daar de lekkage vandaan komt. Ook andere suggesties waar we naar kunnen kijken zijn welkom ( het rubber dat om de ingang van het zeepbakje zit is wel aangetast, zou dit lekkage kunnen veroorzaken?? Eronder was het niet nat/ geen kalksporen)
 

Manualo

  • #2
Op een duits forum staat deze handleiding om van een aantal Miele wasmachines het front te openen, met afbeeldingen erbij:
WA Miele öffnen W7xx W8xx W9xx.

Op de tweede bladzijde is als nr 9 de Ablaufpumpe (afvoerpomp) te zien.
Op de derde bladzijde helemaal onderaan staat deze Ablaufpumpe nogmaals met een pijl aangegeven.

Suggesties heb ik niet, laat ik aan de vakmensen over. :wink:
 

Mbroeren

  • #3
Er staat geen water op de bodem van de machine maar enkel erbuiten? Dat verkleint de zoektocht of gaat het om een paar druppels per keer? Is het alleen tijdens het wassen/pompen ook als hij stilstaat (draai de kraan 's-nachts eens dicht om te testen).

Als je de service deur open hebt gekregen: de pomp krijg je eruit als je ook het plintje aan de voorkant verwijdert (even witte dopjes eraf). Ik meen dat je dan een extra bevestigingspunt ziet zitten. Ook alle aan de pomp gekoppelde slangklemmen losmaken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu