Lekkage kelder oplossen door bestrating?

Ellie052

  • #1
We hebben onlangs een huis gekocht met een stevige kelder die ook wat hoogte betreft zeer geschikt is als slaapkamer/gebruiksruimte. Er ligt ook vloerverwarming. Op de aansluiting tussen de buitenwanden en vloer zitten over de hele rand af en toe vochtvlekken. De aannemer stelde voor buiten te bestraten zodat regenwater niet meer bij de buitenmuur van de kelder kan komen. Nu hebben we wat gegoogled op waterdicht maken van kelders, maar deze staat er niet bij. Is dat nu een reëel voorstel?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat hangt er vanaf. Onder meer wat de grondwaterstand is. Maar we beoordelen hier niet het werk of expertise van uitbesteed werk. Als je ze niet vertrouwd, kan je altijd andere aannemers of adviseurs vragen.
 

Ellie052

  • #3
We zijn nog niet in de offerte fase IJkenhout, maar alleen de mogelijkheden aan het inventariseren. Er worden op internet zoveel oplossingen gegeven voor vochtige kelders, maar deze is nieuw voor ons. Bij alle draadjes op dit forum vinden we deze oplossing ook niet terug. Vandaar de vraag.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Je moet eerst weten, waar het vocht vandaan komt. Als het grondwater is, is de genoemde oplossing zinloos. Als het regenwater is, KAN de oplossing werken.

Het kan ook nog heel goed condens zijn, dus vocht van binnenuit dat neerslaat op de koude muren.
 

Ralph

  • #5
Het is een vrij dom voorstel, je zit namelijk ruim 2 meter onder peil en dan maakt een regenbuitje je muur niet nat.

De aansluiting van vloer naar wand zweet op z'n minst en is lek op zijn ergst.

Je kan het onder hoge druk dicht persen met een chemische oplossing.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu