Lekkage gehad, 'plafora' plafond?

Jpbosk

  • #1
Hallo,

Wij hebben lekkage gehad in de douche, waardoor we scheuren en bobbeltjes in het plafond hebben gekregen. Beetje lastig uit te leggen, ik heb wat fotootjes staan: Link verwijderd, mod.
Maar helaas zijn we er nog steeds niet zeker van dat het nu helemaal over is. We hebben een schadeexpert van de verzekering gehad, en die heeft de douche bekeken en vind dat dat wel waterdicht is. Hij gaf ook aan dat ie dacht dat het een 'plafora' plafond betreft. Nou heb ik daar echt nog nooit van gehoord, en op internet kan ik er ook niks zinnigs over vinden. Weet iemand wat dat ongeveer inhoudt?

Het lijkt een verlaagd plafond ofzo, er zit in elk geval ruimte in. Als je er van onderaf een gat in boort kom ik iets wat wits tegen (stucwerk/gips?), daarna wat roods (steen?) en daarna een holle ruimte. Nou wil ik graag weten of er in die holle ruimte water aanwezig is. Hoe kan ik daar in vredesnaam achter komen zonder het hele plafond te slopen? Iemand enig idee?

Alvast hartelijk bedankt. We zijn echt bijna radeloos... :(

Groeten, jpbosk


De link voor de foto's is verwijderd omdat de foto's niets toevoegen aan de vraag, bovendien waren er privézaken terug te vinden in de link, niet erg slim dus, mod.
 

Fiesiekus

  • #2
Perfora-plafond
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wanneer er in een perfora vloer water aanwezig is lekt het als een brandkraan die open staat, de elementen zijn van gebakken klei die water doorlaat.
U hoeft dus niet bang te zijn voor water in de vloer want dan zou u water zien druppelen.

Laat het goed drogen voordat u gaat schilderen.
 

Jpbosk

  • #4
Iedereen bedankt voor de antwoorden. Ik ben weer een beetje gerust gesteld! :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu