Lekkage CV systeem - bar druk verlies

Jerry08

  • #1
Hallo,

Ik heb een lekkage in mijn CV systeem. Ik verlies per 14 dagen ongeveer 1 bar druk )van 2 naar 1. Daarna in dezelfde periode naar 0,8 bar waarna mijn warm water ermee ophoudt.

Mijn huis heeft 3 verdiepingen, beneden voor een deel vloerverwarming plus 3 radiatoren, 1e verdieping 4 radiatoren plus vloer van badkamer, bovenste verdieping 1 radiator. Vanaf de ketel (2e verdieping) lopen verschillende leidingen (jaren70) in verschillende richtingen langs de muren naar beneden. Dit maakt dat het behoorlijk lang duurt voordat het systeem ontlucht is.

Mijn ketel (Bosch HRC Top 35, 2004) lijkt niet te lekken. Bij radiatoren zie ik ook niets en aan de zichtbare leidingen kan ik ook niets herkennen. Ik weet dat het niet aan de vloerverwarming zelf ligt, want voordat die werd aangesloten had ik al hetzelfde drukverlies.

Aangezien ik geen lekkage kan zien, zou ik bijna al aannemen dat het in de aansluitingen in de betonnen vloer op de begane grond zit )oude systeem richting vloerverwarming of oude leidingen in de vloer zelf. Voordat ik echter iemand de boel laat openmaken wil ik andere oorzaken uitsluiten.

Iemand tips of tricks... :?:
Gr.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Expansievat en overstortventiel al gecontroleerd?

Dit is een steeds terug komende vraag.

Gebruik eens de zoek functie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu