Lekkage betegelde douchevloer - oplossing

Rorede

  • #1
Hallo, ik woon in een nieuwbouwhuis (2001) waarvan de douchevloer is betegeld. Onlangs zag ik tot mijn grote schrik dat op het plafond in de woonkamer, onder de douche, enkele kleine kringen verschenen als gevolg van lekkage. Ik heb toen een deel van de douchevloer afgedekt met een vuilnisbakzak. Inderdaad verdween toen de lekkage. Hierop heb ik de randen nogmaals goed gekit maar na enkele dagen kwam het water er weer door. Ik vermoed dat de narigheid in de voegen zit. Deze heb ik ook behandeld maar het euvel blijft. Op het moment dat de vuilnisbakzak er weer op gaat is de lekkage weg. Het moet dus iets kleins zijn maar uit ervaring weet ik dat water kruipt door de kleinste gaatjes!

De douchevloer ligt overigens op een betonnenvloer, dus het water heeft al een flinke en moeilijke weg afgelegd om tot het woonkamerplafond te komen.

Graag zou ik willen weten wat een goede oplossing is om van deze lekkage af te komen. Eigenlijk wil ik geen douchebak. Is herbetegelen een goede optie? En zo ja: hoe kan ik dan het beste te werk gaan? Ik lees op de diverse fora verhalen over zandcement, branden en noem maar op. Dit lijkt me in mijn geval niet echt nodig. Maar waar moet ik wel op letten? En is er misschien iemand die een ander optie heeft? Alvast heel hartelijk dank!

groet,

Rorede
 

-stuffie-

  • #2
>Maar waar moet ik wel op letten?

Je moet letten op kimband en coating (pasta). Dit breng je aan voor het tegelen. Misschien is dit niet, of niet goed aangebracht.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Je moet letten op kimband en coating (pasta). Dit breng je aan voor het tegelen. Misschien is dit niet, of niet goed aangebracht.
Beetje mosterd na de maaltijd dat nu nog te adviseren :?


De meeste lekkages komen voor bij de aansluiting van de douchekraan, ook rond het afvoerputje of de drain is het wel eens lek.
Controleer eerst of de ruimte achter de rozetten van de kraan is afgekit of met voegmiddel is dichtgewassen, zo niet dan kitten.
Doordat het water een lange weg aflegt zegt het leggen van een vuilniszak op de vloer niet zoveel.
 

Rorede

  • #4
De eerste bewoner heeft de douche zelf gefabriceerd. Ik geloof niet dat hij daarbij kimband gebruikt heeft. Daar kan dus wel degelijk het probleem zitten. Met herbetegelen zal ik dat dus zeker gaan gebruiken.

De ruimte achter de rozetten is gekit, het afvoerputje lijkt me ook in orde. De vuilnisbakzak plak ik in een strook over de gehele lengte van twee derde het douchevloer oppervlak. Na enkele dagen is de lekkagevlek dan in zijn geheel verdwenen terwijl ik ik toch douche. Het kan dan dus bijna niet anders dan dat ergens daaronder de oorzaak zit. Maar waar is mij echt een raadsel. Maar een vuilnisbakzak permanent in je douche is natuurlijk ook niet zo charmant (en fris). Aan de andere kant als het eraf gaat dan begint de lekkage na enkele dagen weer.

Dat het water dus een lange weg aflegt, klopt. Na drie weken vakantie en dus geen douche gebruikt te hebben, was het de vierde dag weer raak.

Bedankt voor jullie reacties!

Rorede
 

Frankdelege

  • #5
Lekt hij niet via de randen van het doucheputje\/
Als het doucheputje rondom gevoegd en niet gekit is kan dit ook al de reden zijn.
frank
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu