Lek bad zonder rooster....

Mirjam

  • #1
2 maanden geleden kwam de buurvrouw vertellen dat ze een lekkage had.
Het was niet zo heel groot en we hoorden er verder niets over.
Van de week gaf ze aan dat het nog steeds zo was (had ze wel iets eerder mogen zeggen, we verhuizen namelijk over 2 weken naar een nieuwe koopwoning :? ). Ik ben gisteren wezen kijken en ze heeft inderdaad wat waterschade. Het komt niet met bakken naar beneden, maar een straaltje zei ze en altijd als we aan het douchen zijn (dit kan ze horen).

Nu is het 'vreemde': nadat ze eergister vertelde dat het nog lekte, hebben we naar het afvoerputje gekeken door deze open te maken. We zagen niets spectaculairs, maar wel dat het plastic onderdeel dat je ziet als je het putje openmaakt, op 1 plaats gebroken is. We hebben het putje weer dichtgemaakt en de dag erna was er géén lekkage. Nu kwam de onderbuurvrouw echter net weer vertellen dat het weer lekte, al wel minder dan eerst.

Ik heb sterk het idee dat de lekkage door onze afvoer komt (alle tegels lijken goed gekit), de lek bij de buurvrouw zit ter hoogte van de afvoer. Nu is alleen het probleem: er zit geen rooster in het bad! We kunnen er dus zo 1 2 3 niet bij van de buitenkant. Als ik het goed begrijp kan vanaf 1 kant (het putje) de afvoer ook niet vervangen worden (het stukje wat gebroken is). We zitten er nu aan te denken de zijkant maar open te hakken, of zijn we verstandig iets anders te ondernemen?

grt
Mirjam
 

Fiesiekus

  • #2
Weet u iets meer te vertellen over de badombouw? Van blokken of een houten frame of zo? Op uw foto (bedankt) is te zien dat de afvoer op een moeilijk toegankelijke plaats zit? Klopt dat?
 

Mirjam

  • #3


Om het bad, zoals je ziet helemaal ingebouwd...
 

Mirjam

  • #4
Fiesiekus schreef:
Weet u iets meer te vertellen over de badombouw? Van blokken of een houten frame of zo? Op uw foto (bedankt) is te zien dat de afvoer op een moeilijk toegankelijke plaats zit? Klopt dat?
We weten niet goed wat er omheen zit. Het klinkt niet hol, denken zelf aan gasbeton-blokken. Denken er nu over het voorste verticale muurtje eruit te halen en dan verder te bekijken hoe en wat.
 

Fiesiekus

  • #5
Ik zou zo 1,2,3 geen andere oplossing weten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Kunt u er niet vanaf de achterkant bij, daar zit de afvoer nl. ook, misschien is een reparatie daar ook uit voeren zonder het hele bad te slopen.
Neem ook contact op met uw verzekeraar over de lekkage voordat u gaat breken.
 

Fiesiekus

  • #7
Kunt u met een dun boortje op de kruising van 4 tegels een gaatje boren?
Dan bekijken op welke ondergrond de tegels zijn gelijmd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu