Leidingen en CV ketel voor vloerverwarming

Deroy

  • #1
In ons huis met vloeverwarming (hele huis hoofdverwarming, nergens radiatoren dus) nadert de CV ketel het einde van zijn levensduur. De hele installatie is aangelegd met een losse 80 liter warmtewisselaar, dus het water wat door de ketel gaat is volledig gescheiden van het water dat door de vloeren stroomt. Op zich een net systeem dus.

Nu zijn er CV ketel fabrikanten die beweren een ketel te produceren die geen gescheiden circuits nodig heeft, ook als de vloerbuizen niet 100% zuurstofdicht zijn. Dat zou komen door een koperen (waterzijdig) warmtewisselaar in de ketel.

Is dit marketing praat, of kan ik echt dat 80 liter vat, tweede pomp en tweede expansievat eruit (laten) slopen en zo'n ketel ophangen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar meestal is dat dan ook zo.

Dan de vloerbuizen; die zijn zalmkleurig met opschrift "multibeton". Ik kan nergens specificaties daarvan vinden. Zijn die dingen zuurstofdicht?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
De kleur van de slangen zegt niets over de kwaliteit, en dat is zonder code ook niet te achterhalen of er moet een stuk worden onderzocht in een laboratorium.

Dat buffervat met scheiding moet u er gewoon inlaten zitten , heeft twee functies de belangrijkste is het buffer en daarna de scheiding.
Dat buffer is een van de belangrijkste onderdelen van de installatie.

Er zijn nu inderdaad ketels die met dat zuurstofrijke water goed kunnen omgaan en dat is hgeen marketing praatje.

Een goed modulerende ketel aan schaffen van welk merk dan ook en verder alles lekker zo laten, omdat er mogelijk in de vloerslangen een toevoegingsmiddel is bijgevoegd en daar hebben ketels meestal een hekel aan en de fabrieks garantie is dan mogelijk direct al vervallen.

Vr Gr en succes ermee
 

Deroy

  • #3
Ik heb op diverse plaatsen waat stukjes slang zichbaar zijn gezocht, maar meer dan het opschrift "multibeton(R)" kan ik niet vinden. Huis is in 1980 opgeleverd, misschien zegt dat nog iets over slang type... maar da's vast nog niet genoeg.

Overigens, hoe definieel je "goed modulerend" De zinsnede "deze ketel moduleert slecht" staat in geen enkele folder. Is de prijs van de ketel (zoals zo vaak) een goede eerste indicatie?
 

Deroy

  • #4
Prachtige folder, deze had ik zelfs ook al gevonden, maar er staat niet of die slangen nu zuurstofdicht zijn en zoja, volgens welke (NEN)norn, etc.

Maar hoe dan ook, ik denk dat ik die hele handel sowieso maar laat zitten, van die bufferfunctie van dat ding wist ik nog niet. Had de ruimte toch graag wat leger gemaakt.
 

Chathanky

  • #5
De leverancier is dus te achterhalen dus ik zou zeggen neem contact op.
Als ik het plaatje van de buis bekijk zit er een metalen inlage en heeft dan het vermoeden dat de buis difuusdicht is.

Maar goed informeer eerst eens met de leverancier.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu