Ledverlichting boven douchehoek

Elwin

  • #1
Ik wil in mijn badkamer aan het plafond ledverlichting (220v) plaatsen, een (1) led wil ik boven mijn douchehoek plaatsen. Ik moet nog een nieuw plafond plaatsen waar de ledverlichting in komt. Mijn plafond hoogte is 264 cm. Mag dat?
 

Fiesiekus

  • #2
Ja. De hoogte voor zone-indeling is aangepast naar 2,60 m.; daar zit je boven, als die 2,64 m tenminste je nieuwe plafond betreft.
 

Appeltje

  • #3
Even off-topic: als dat inderdaad 1 led is (zo'n 3 watt led bv), dan krijg je wel spijt want dat is echt weinig licht.

Gr. Richard
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Fiesiekus schreef:
Ja. De hoogte voor zone-indeling is aangepast naar 2,60 m.; daar zit je boven, als die 2,64 m tenminste je nieuwe plafond betreft.
De hoogte is helemaal nog niet aangepast naar 260cm die is nog steeds 225cm en dat blijft het zeker tot 2009 en waarschijnlijk zelfs tot 2010.
 

Fiesiekus

  • #5
Ah, da's duidelijk, bedankt.
 

Stax

  • #6
Ik ben het eens met Appeltje: ik heb eens ergens gelezen dat je bij plafondhoogte 2,6 m gemiddeld zo'n 3W LED-licht per m2 moet hebben om visueel een comfortabele lichtopbrengst te krijgen. Met 1 x 3W-spot boven een douchehoek van 1 m2 of meer haal je gemiddeld misschien 1W, als je begrijpt wat ik bedoel.

Bovendien geven ook de warmwitte LEDs die ik gezien heb nog steeds erg koel en klinisch licht, wat in een moderne, strak betegelde badkamer misschien nog eens extra steriel aandoet... Maar goed, dat is mijn mening ;-).

Mijn overbuurman heeft zijn hele vrijstaande bungalow van LED-verlichting voorzien. Zijn hele huis verbruikt met alle lampen aan nog geen 200W, maar hij heeft wel een kapitaal aan inbouwspots moeten uitgeven en echt sfeervol vind ik het niet (ondanks de gekleurde kapjes die hij her en der gebruikt heeft). Stoer en apart is het wel. ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu