Ledslang/ledstrip in badkamer

Gnoek

  • #1



We zijn bezig een badkamer uit te zoeken voor het nieuwbouwhuis en hebben een idee, waarvan ik niet weet of het haalbaar is (laat staan betaalbaar). Zie de schetsen hierboven.

De vraag is: in plaats van spotjes in een verlaagd plafond lijkt het ons aardig om een lichtslang/leds bovenop de muurtjes om de douche te plaatsen zodat deze het plafond verlicht en je verder alleen indirect licht hebt. Het is dan wel de bedoeling dat je de lichtslang zelf niet kunt zien dus dan zal hij bijvoorbeeld in een sleuf op het muurtje verwerkt moeten worden. Dat is dan ook weer niet handig omdat daar dan water in blijft staan...
En een ander probleem is de bediening van het licht. Kan zoiets nog gewoon met een dimmer/schakelaar naast de deur opgelost worden?

Ik hoop dat het idee duidelijk is, we staan open voor alternatieven. We willen alleen weten of en hoe dit haalbaar is. (misschien heeft iemand het zelfs al eens eerder gezien?)
 

EvdL

  • #2
Ik zou zelf een klein opstaand randje maken met in de hoekje een "gaatje" zodat het water in de douche kan lopen ( bij de deur ) zodat je de verlichting niet ziet. Of gewoon een sleufje waar de verlichting in zit maar met een pijpje waar het water weg kan lopen.
Denk trouwens niet dat er veel water in zal komen.

Voor de verlichting zou ik 12 V led verlichting nemen. Je kan ze kopen bij auto shops. Die zijn ook water dicht en wel zo veilig met water !

Zelf heb ik ook zo'n douchecabine gemaakt. Boven op de muurtjes staat het altijd vol met haar verzorging spullen van de dames :cry:

Mooi ontwerp badkamer. Als ik commentaar mag geven ( off topic) Ik zou de drain in het verlengde van de wastafel in de douche plaatsen, dan zie je hem niet als je de badkamer in komt.
 

Ruudvee

  • #3
EvdL schreef:
Zelf heb ik ook zo'n douchecabine gemaakt. Boven op de muurtjes staat het altijd vol met haar verzorging spullen van de dames :cry:
De oplossing is dus: Schuin afwerken die bovenkant.
 

EvdL

  • #4
Maar dan staat de douche vol met 1001 haarverzorgingsmiddelen / flessen.
(Ik heb niet veel nodig voor mijn haar :P )
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
LED strips zijn verkrijgbaar in waterdichte uitvoering, in verschillende kleuren.
Maximale lengte 20 Mtr, en om de 5 cm in te korten.
Deze zijn zelfs onder water te gebruiken.

zoek hier

Een andere optie zou zijn, om tegels te nemen met ingebouwde LED verlichting.
Daar kun je ook mooie creaties mee maken.

Je zou de LED strip in het tegelwerk kunnen werken bovenop het muurtje.
Ook is het mooi om bij het ligbad, een terug springende plint aan te brengen, en daar ook LED verlichting onder aan te brengen.

En er zijn ook nog LED lampjes, die je in de vloertegels aan kunt brengen.

En wat ik zelf heel mooi vind, er zijn nu ook afvoer goten met ingebouwde LED verlichting.
Deze gaat vanzelf branden, als er water in de goot komt.

Dus mogelijkheden genoeg. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu