Lawaai maken van verwarming

A

Anonymous

Gast
  • #1
Het lawaai maakt ons gek!!. De ketel is niet oud.(1995)Het water is vernieuwd.(2000)De knopppen open of dicht maakt niet uit.Onluchten levert niets op.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Onderaan de radiator zit ook nog een klep (de zogenaamde voetklep) controleer of deze helemaal open staat.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Wellicht dat het komt doordat de leidingen na op maat te zijn gesneden, niet zijn afgebraamd. Wanneer het systeem aangelegd is door een onvakkundig iemand heb je grote kans dat dit de oorzaak is.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
controleer tregelmatig de druk die moet tuusen 1 & 2 bar staan
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Het zou natuurlijk ook nog eens zo kunnen zijn,dat er een aantal verwarmings buizen tijdens de installatie niet goed zijn afgebraamd zoals iemand al eerder schreefWaardoor er weerstand in de leidingen ontstaat,dat is dan het ruizen wat je hoort.

J.Geensen
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Vorig jaar heb ik mijn huis verbouwd. Hier is bij het aanleggen van de CV leidingen een knelkoppeling niet goed aangedraaid. Deze zat op een plek waar we op dat moment niet meer bij konden komen zonder dat er veel opnieuw gesloopt moest worden. Er is een middel in de handel ('lekzoeker') welke dit euvel kon verhelpen. Een van de overige werkzaamheden is dat het ruisen van CV leidingen verhelpt. Er wordt in principe een dun filmlaagje in je leidingen aangebracht.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
succes er mee
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Ruisen in de verwarmingsleidingen kan veroorzaakt worden doordat de pomp een te grote hoeveelheid water wil verplaatsen,pomp op een lagere stand zetten. Ook te klein gedimensioneerde leiding (en) kunnen de oorzaak zijn, evenals niet goed afgestelde radiatorkranen, deze moeten n.l. afgesteld zijn op de benodigde waterhoeveelheid per radiator.
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Bedankt voor al de geweldige reacties!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu