Latexen van grootte ruimte

Bakker1628

  • #1
Ik ben bezig met het verven van een grootte / hoge ruimte. Nu is het geval dat ik tijdens het sausen wel eens stukken oversla.

Van een collega hoorde ik dat er een middel is wat je door de latex doet ( hierdoor kleurt deze roze en zodra de verf droog is is hij gewoon wit ) waardoor je goed kan zien of je alle plekken hebt gehad. Is er iemand die weet of dit bestaat en eventueel kan aangeven waar dit soort middelen te verkrijgen zijn ?
 

Torching Vark

  • #2
Dat heb ik ooit eens gezien bij het eigenmerk van één van de grote bouwmarkten.
Ik weet niet of anderen het ook hebben en of het ook apart te krijgen is.

Een goede manier om te zien of je alle plekken gehad hebt is naar het licht toe werken. Doordat je naar het licht (zon of lamp) kijkt zal je de natte verf zien glanzen, een vergeten stukje valt direct op. Slechte dekking op bepaalde plekken trouwens ook.

Het belangrijk dat je nat over nat blijft werken, in een grote ruimte is het even kijken hoe je dat doet. Nat over nat betekend dat de vorige laag nog vers is als je de langsgelegen baan gaat doen. Zo voorkom je baanvorming en onregelmatigheden.
 

Dingena

  • #3
Het is geen goedje wat je toevoegt. Het is de latex zelf. Zolang hij nat is is hij roze en hij droogt wit op.
Hiermee is een merk begonnen en inmiddels is dit door diverse eigen merken gekopieerd.

De dekking van deze verven valt vies tegen en je voordeel haal je als je het 's avonds doet met slecht licht. Overdag is het geen probleem om met een goede latex correct te verven, echter zoals de vorige beantwoorder al aangaf is het werken naar het licht toe dan wel een goed idee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu