Latexen van egaliseerpasta ('Muurglad')

Bpeijnenburg

  • #1
Wij zijn bezig met het (laten) stucen van onze muren ('gaatjesbeton', een soort van houtvezelplaten en roze betonblokken) met 2/3 lagen egaliseerpasta (het huismerk vd Hornbach ipv de 2x zo dure Alabastine 'muurglad'). Nu twijfel ik alleen wat ik moet doen met de verflaag en verschillende 'professionals' geven hier verschillende antwoorden over. Ik vraag me namelijk af of ik nog 'muurgrond' over de stuclaag heen moet doen voordat ik er overheen ga latexen (histor monodek) of dat dit helemaal niet meer nodig is. Wie heeft hier ervaring mee???

P.s. Op sommige plekken moet ook nog een isoleermiddel gestreken worden (isolit); voor of na de eventuele muurgrond doen???
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Hoe wilt u de muren gaan afwerken: structuur of glad?
 

Bpeijnenburg

  • #3
De muren zijn glad (en blijven als het goed is glad:))
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Dan heeft u hier nog een professionele mening om uw besluitvorming nog wat moeilijker te maken:

Over genoemde ondergronden moet u voorstrijken ( na het aanbrengen van isolit want ik niet ken ) met verdunde latex. De deklagen bengt u volgens de gebruiksaanwijzing aan.

Denk eraan dat het begrip Monodek ruimhartig wordt gehanteerd door de fabrikant. Meestal wordt dit toch Duodek tenzij de ondergrond in de kleur van de afwerklaag is voorgestreken.

Beoordeel na het voorstrijken met verdunde latex de behandelde ondergronden. kijk niet naar de heilige dagen maar naar o.a. de matheid ( geen glimmende plekken in de ondergrond ).

Is dit ok, dan kunt u afwerken met onverdunde latex, waaraan eventueel Floetrol is toegevoegd om banenbontheid en aanzetten tegen te gaan.
 

Bpeijnenburg

  • #5
U maakt het me wel lastig :wink: . Isolit is overigens een 'gewoon' isoleermiddel voor vocht, nicotinevlekken etcetc. U zegt dus verdunde latex? Dus géén muurgrond of 'zo' erop doen, of is dit laatste ook gewoon te 'proberen'??? (bijvoorbeeld door even met plantenspuit water op te spuiten en kijken hoe/of dit absorbeert???)

Alvast bedankt!
 

EGeen

  • #6
Ik snap niet waarom u eigenlijk Kristall Isol gaat gebruiken...? Vanwaar moet hier een isoleer op de ondergrond? Het goedje is ook nog eens aardig duur als u het gaat vergelijken als normale voorstrijk voor op uw ondergrond. Isolit achterwege laten.. één keer voorstrijken met verdunde muurverf of voorstrijk en hierna gewoon afwerken.
 

Bpeijnenburg

  • #7
Vanwege oude vochtplekken op het plafond/muur.
 

EGeen

  • #8
Dan hoop ik wel dat u de witte versie heeft en niet de transparante versie :mrgreen:

Maargoed, als het goed is is er niet meer een apart verhaal nodig voor de tijd waarin het goedje overgeschilderd moet worden. (dit was eerst nog na 4 maar binnen 6 uur zo uit mijn hoofd) - Dit wel even goed nalezen op de pot in ieder geval.

- (De hele muur voorstrijken met normale "waterige" voorstrijk behalve de Isolit)
- De isoleer eerst 1 a twee lagen op de plekken zetten waar de kringen zitten.
- Hierna de gehele wand sausen waarbij de muurverf 5-10% is verdund.
- De wand sausen zonder verdunning.
 

Spray

  • #9
Eigenlijk was het de bedoeling de wanden zo glad mogelijk te houden en toch van kleur te voorzien, toch?

Advies is de wanden laten spuiten ( latex, superlatex ).

Nadat de wanden goed glad zijn, zullen de wanden gespoten worden met verf.

Deze techniek is snel, goedkoop en stukken mooier als met het aanbrengen van verf met de roller.



*********
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Link verwijderd en forumnaam veranderd wegens reclame, lees de forumregels.
 

EGeen

  • #11
Het product Superlatex is hierbij niet van belang. Iedere soort muurverf kan hiervoor gebruikt worden. Wellicht handiger als informatie gegeven wordt zonder producten etc hiermee wordt verwarring en onnodig zoeken naar bepaalde producten voorkomen.

Wel sluit ik bij u aan dat een wand spuiten vele malen mooier kan zijn. Enkel zal een normale doe-het-zelver dit niet vaak doen aangezien hiervoor meestal iemand voor moet worden ingeschakeld..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu