Langzaam leeglopend toilet - Afvoer beluchter

Toon54

  • #1
Hallo

Hier een vreemd geval. recent een huis gekocht waar de riolering geheel om het huis ligt. alles loopt goed door zowel toilet, douche en wastafel boven alsmede douche, bad keuken berging met afvoeren voor wasmachine en vaatwasser. Het probleem zit hem bij het toilet beneden. Loopt vol en dan langzaam leeg. Op het moment dat ik de sifon van het fonteintje open dan zakt het water als een tierelier geheel leeg. Op de afvoer van het fonteintje een beluchter geplaatst. het probleem niet verholpen. Wel als ik nu de dop van de ontluchter losdraai dan hoor ik duidelijk sissen van lucht en loopt het toilet geheel leeg. De HWA worden gebruikt als ontluchting ( jaren 70 huis )

wie weet enig raad
 

Kacheltje

  • #2
De beluchter die je geplaatst hebt heeft te weinig capaciteit of werkt niet goed.
Kun je aangeven wat voor toillet het gaat en kun je het verloop zien van de afvoer?
Het kan verschillende oorzaken hebben waarom de wc zijn water slecht kan afvoeren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Er ontstaat overdruk in de afvoer, een beluchter helpt daar niet tegen, dat hebt u zelf al gemerkt.
Als de sifon van het fonteintje leeg gezogen werd heeft en beluchter wel zin.
Er zit een (beginnende) verstopping in de afvoer of de ontluchting zit op een plek waar de toiletafvoer geen nut van heeft.
Mogelijk dat het toilet met een langere leiding op het hoofdriool is aangesloten of er zit mogelijk een verzakking in dat stuk pijp.
 

Sewerboy

  • #4
Een camera inspectie van de toiletafvoer is ook een optie. Dan kun je zien of het probleem zich in deze afvoer bevind. Mocht het een verstopping zijn dan zal dit door het ontstoppingsbedrijf wat de inspectie doet, meestal gelijk verholpen worden. Een verzakking is ook met een camera te zien. Of je huurt een ontstoppingsveer voor een toiletleiding.
Pot eraf, veer erdoor draaien en kijken wat er gebeurt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu