Lampje vervangen bij Siemens topline oven HF75860NL

Grotevraag

  • #1
Heeft iemand enig idee hoe ik bij dat lampje kan komen?
Ik vind het nergens in de gebruiksaanwijzing!

Bedankt alvast!
 

Toon

  • #2
Heeft u een E-nummer?
Met behulp hiervan kunt u op de site van Siemens onderdelen bestellen aan de hand van tekeningen, misschien biedt dat wat meer duidelijkheid.
Hiermee kunnen we wat meer.

Wat mij overingens bijstaat is dat de lampjes er vanaf boven in moeten, maw de oven moet uitgebouwd worden (indien inbouwmodel). Maar dit weet ik niet zeker.
Succes
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het genoemde nummer is het E-nummer, er ontbreekt alleen nog /01 of /02.

Het gaat hier om een oven met ingebouwde magnetron, en de tekeningen zijn inderdaad te vinden op de Quickfinder van Siemens.

Niet dat je daarmee veel verder komt, want via de tekeningen is niet te zien hoe je bij het lampje moet komen. Dat zal niet voor niets zijn, want bij magnetron-ovens is het nogal gevaarlijk de oven zelf open te maken.

Indien een van de beantwoorders een hele eenvoudige manier weet om bij het lampje te komen, zou je dat kunnen doen.

Anders is er maar één oplossing, en dat is de oven naar een erkende reparateur brengen, en het lampje laten vervangen, hoe stom dat ook klinkt.

Vanwege de grote risico's verbonden aan werkzaamheden in magnetron-ovens wordt in elk geval op Klusidee geen advies gegeven hoe dergelijke ovens te repareren.
 

Toon

  • #4
Op de vijfde tekening is het luikje van het lampje te vinden (in het midden aan de voorkant), dit is vanaf de bovenzijde bereikbaar.
Dit is vrij eenvoudig te vervangen, maar zoals eerder vermeld, ga verder niet aan het apparaat zitten sleutelen.

Je moet eerst de oven/magnetron uitbouwen (indien al mogelijk de stekker uit het stopcontact!), er zitten schroeven aan de voorzijde (4 stuks?) achter de deur. Nu kan je hem iets naar voren schuiven. Doe dit maar een klein stukje en zet geen kracht op de onderzijde en bovenzijde! Verwijder nu eerst aan de onderkant en eventueel de bovenkant de opvulstrip, dit is namelijk een glasplaat op een stuk kunststof en gaat bij het minste of geringste kapot (ervaring :mrgreen: ).

Nu kan je hem er verder uithalen. Dan maak je het luikje open en kan je het lampje wisselen. Maak verder niets open voor uw veiligheid!

Verwissel het lampje alleen met een origineel (online te bestellen bij Siemens of een ander geschikt exemplaar).

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu