Laminaat over vloerbedekking?

IJsselstein

  • #1
Wij hebben vloerbedekking liggen in hal en woonkamer. Deze vloerbedekking ligt helemaal vastgelijmd. Kan ik hierover gewoon laminaat leggen? (Qua hoogte kan het allemaal)

Wat er ligt is vloerbedekking, niet met foamrug, niet met juterug. Maar het is een soort nijlon wat aan de onderzijde aan elkaar gesmolten lijkt te zijn. Ik heb geen naam van de vloerbedekking.

Gerard
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Zou het niet doen. als je het tapijt onder het laminaat laat liggen heb je kans dat het gaat stinken. Het tapijt bevat immers altijd vuil wat er in de loop van de jaren in terecht komt. Ook kan het zijn dat het tapijt vochtig wordt waneer je er een vochtscherm overheen legt.

Het is dus beter om het tapijt te verwijderen. Het verwijderen is goed te doen. Ook als het helemaal verlijmd is. Vaak zit het tapijt niet zo vast meer na een aantal jaren. Wanneer het toch erg vast zit, snij het tapijt dan eerst in stroken van ongeveer een meter, of kleiner wanneer het erg vast zit, en trek het daarna van de vloer. Meestal trek je het er dan zo uit.

Succes
 

IJsselstein

  • #3
Dank je wel voor je antwoord.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu