Laminaat op vensterbank

Bjeremiasse

  • #1
Mijn oude vensterbanken zijn niet mooi meer, probleem is dat er op de oude vensterbank al een vensterbank bovenop geplakt zit, deze is ingestuct dus kan hem niet meer verwijderen.... :(
Ik heb denk ik een mm of 5 over tot de hoogte van het raamkozijn, dus een andere vensterbank daar weer overheen zetten is geen optie, want dan kijk je vanaf buiten tegen de dikke achterkant van de vensterbank aan. Plan is nu om het met laminaat af te werken, is er iemand die dit al eens gedaan heeft en hoe kan je een mooie hoek maken; profiel?? buitenhoek van laminaat?? of of of? ideeën tips foto's zijn welkom!
Is het ook mogelijk om heel de vensterbank een paar mm. te frezen/schaven (die dus ingestuct is) om het laminaat precies gelijk te laten vallen met het kozijn? (zal nu waarschijnlijk net een paar mm er boven uit gaan komen)
 

renehi

  • #2
Een paar tegeltjes erop plakken met montage kit?
 

renehi

  • #3
Een paar tegeltjes erop plakken met montage kit? Zijn de vensterbanken van steen of kunststof? Meeste oppervlakten kunnen ook geverfd worden.
 

Bjeremiasse

  • #4
Vensterbank is van spaanplaat met een fineer hout laagje erop. Maar ik wil juist de strakke afwerking van laminaat, tegels zou inderdaad ook wel kunnen maar liever dus laminaat.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Met laminaat ga je nooit een nette hoekafwerking krijgen.
Ik zou de bestaande vensterbank toch demonteren en een postform vensterbank monteren, strak en net.

Om de zijkanten waar de vensterbanken in de stuclaag zitten zoveel mogelijk te ontzien zou ik als volgt te werk gaan.

zaag op ca 10cm van beide zijkanten de vensterbank door.
Haal het tussenstuk weg
haal dan de beide uiteinden weg (schuivende beweging)

Monteer de nieuwe vensterbank, tussen de dagkanten

Indien de dagkanten te veel beschadigd zijn en niet bij te werken zijn kun je, zoals dat ook vroeger werd gedaan, opstaande plantjes aan beide zijden monteren.

De opstaande plintjes werden vroeger (en tegenwoordig ook nog wel) vaak gebruik indien er hardstenen dorpels werden gelegd.
Het doel van deze plintjes was dat de muur niet vuil werd indien de vensterbank met een sopje werd schoongemaakt
 

Bjeremiasse

  • #6
Plakken??? wat bedoel je, folie plakken of??

probleem is als volgt:

Oude vensterbank is door vorige bewoners, al met een opdek vensterbank gemonteerd waardoor de hoogte van de vensterbank dermate is dat er niet nog een vensterbank overheen gezet kan worden, de hoogte overstijgt dan de ruimte tot aan het raamkozijn (je zou dan vanaf buiten door het raam tegen de vensterbank aan kijken--> dit is dus geen mooie optie!
De vensterbank die er nu dus al bovenop zit, zit tussen 2 muren in die gestuct zijn waardoor je de vensterbank niet kan verwijderen. (links zit een balk een cm of 20 vanaf de muur naast het raam, andere kant van de vensterbank zit een lange muur. Hoop dat dit duidelijk is!
Zo niet dan zal ik eens kijken hoe ik hier foto's moet plaatsen ter verduidelijking.


Ik zit zelf te denken om een plank laminaat met kit bovenop de bestaande vensterbank te maken, en dan een klein subtiel rvs hoekprofiel op de rand van de voorzijde vensterbank te monteren en dan een klein strookje laminaat verticaal aan voorzijde vensterbank.
 

Spike-1979

  • #7
Hoi,

Je zou laminaat kunnen gebruiken maar hou er wel rekening mee dat laminaat flink kan werken!
Misschien is het dus verstandig om rondom een paar millimeter vrij te houden en de laminaat rondom af te werken met rvs/aluminium u profiel welke je kunt voorzien van een kitlaagje zodat de randen van het laminaat beschermd zijn tegen indringend vocht.

Hou er wel rekening mee dat wat ik al eerder aangaf, dat laminaat flink ka werken en dus bij te weinig ruimte bol kan gaan staan!

Groet Kevin
 
  • Like
Waarderingen: Fraso
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu