Laminaat komt omhoog (omdat er waarsch. iets onder ligt!!)

Loek2

  • #1
Hallo,

Ik (of eigenlijk mijn vader die daar eigenlijk te oud voor wordt) heb laminaat gelegd in mijn nieuwe appartement.

Nu voelde ik een bobbel, jawel precies in het midden van de woonkamer!

Gezien het feit dat er weer helemaal uithalen van de vloer geen prettig vooruitzicht leek. Hebben we een plank omhoog gehaald, en er er een stukje verdwaald hout onderuit gehaald. (vraag me niet hoe dat stukje eronder kwam...hoe slordig kun je zijn!)
Goed, laminaat 'aansluiting' (hoe heet dat ook al weer) is nu dus kapot getrokken. Dus een gleuf i.p.v. van een v groef ;-) en wat bewegende planken. Kan ik mee leven.

Nu ontdekte ik alleen helaas daarnaast zo'n zelfde bobbel. (ja, helaas dus vermoedelijk weer een stuk hout, of verdwaalde schroevendraaier of wat dan ook wat er onder ligt) Nu overweeg ik toch maar om de vloer er weer uit te halen. (uhm laten halen ;-)) en opnieuw te leggen.
Ik baal alleen ontzettend. Dus vroeg me af of jullie mee kunnen denken naar de oplossing-opties. Misschien zijn er wel betere oplossingen?
Of moet oet de vloer er inderdaad 'gewoon' eerst uit? Kan dat zonder beschadiging? Heb je daar gereedschap voor nodig. Alles ligt verder in het hele huis, en we hebben nog wat planken over, dus we kunnen wel wat vervangen mocht het nodig zijn.
Mochten we de vloer er toch niet uithalen en dus weer wat planken slopen eigenlijk, door ze op te tillen. Kan dat eigenlijk kwaad, behalve dat het wat beweegt en niet mooi is als je er met je neus opstaat?

Bedankt alvast voor het meedenken.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Eruit halen lijkt mij toch de beste optie. Ook wanneer je dit heel voorzichting doe, zul je beschadingingen krijgen aan de verbindingen; een klein stukje splinter is soms al voldoende om het niet meer te laten passen.

Voorzover ik weet is er geen speciaal gereedschap om dit te doen. Ik heb het eerder gedaan en veel gemak gehad van zo'n zuignap die glaszetters gebruiken om een raam vast te houden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu