Laminaat inkorten

Lucien Bergamin

  • #1
In april heb ik kliklaminaat gelegd.

Probleem is dat het in lengte en breedte veel meer uitzet dan de marge die wordt aangegeven. Op diverse plekken heb ik met een dremel met slijpschijfje en een beitel stukken moeten weghalen.

Het huis is van beton, droog en zeer goed geïsoleerd. Onder het laminaat ligt een massief houten parketvloer van twintig jaar oud. Nu zit het laminaat rondom klem en komt omhoog tegen de muur zodat ik rondom een centimeter moet weghalen.

Met de dremel is dat ondoenlijk en bovendien hebben de dure doorlijpschijfjes een levensduur van 50 centimeter en dan vliegen de stukken om je oren. Ook zijn er veel plekken waar je moeilijk bij kunt zoals rond deurposten en in hoeken.

Ik krijg diverse adviezen, zoals: een diamantschijfje op de dremel, een lamellenfrees, een kantenfrees, een slijpschijf, een verdiepzaag en een Fein of Fijn-machine met een zaagje dat heen en weer draait.

Ik heb geen ervaring met genoemde machines. Wie kan mij de juiste methode/apparatuur adviseren en kan ik die ergens huren?
Of beter tweedehands kopen; er moet nog meer laminaat worden gelegd.

Alvast bedankt,
Lucien
 

H@ns

  • #2
Het uitzetten heeft waarschijnlijk te maken met de ondergrond en niet met het laminaat zelf (tenzij de ruimte zo groot is dat die 1 cm niet volstaat)

Beton werkt meer dan laminaat!

Advies: klik de delen langs de muren weer los en zaag ze smaller met een tafelzaagje die je kunt huren bij een verhuurbedrijf.
Zet een paar flexibele afstandhouders in de voeg tussen muur en vloer, soms gaat laminaat "kruipen", het lijkt dan of het uitzet maar in feite gaat het één kant op tegen de muur aan zitten en daarna kan het niet meer werken.
Door de afstandhouders blijft het liggen maar kan nog wel iets uitzetten/krimpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu