Laminaat; gelden deze nadelen ook voor duurder laminaat?

Rik.den.haag

  • #1
Ik heb sinds enkele jaren van dat goedkope Gamma laminaat in huis en wat mij betreft heeft dat als grootste voordeel t.o.v. tapijt dat het hygienischer is. Ik vind (dit?) laminaat echter ook een aantal nadelen hebben, en ik vraag me af of die nadelen ook aanwezig zijn bij duurder laminaat van bijv. Balterio of QuickStep.

De nadelen van (dit goedkope) laminaat vind ik:

1. Je ziet er werkelijk alles op. De stofwolkjes vind ik behoorlijk hinderlijk, maar wat me nog meer stoort is dat je erg snel vlekken hebt van bijvoorbeeld druppels, vochtige sokken/voeten, etc.
2. De vloer spiegelt erg (waarschijnlijk is dat ook 1 van de redenen waarom je alles op de vloer ziet?)
3. De vloer is moeilijk netjes schoon te dweilen. Het blijft altijd enigszins streperig en vlekkerig. Om de vloer te dweilen gebruik ik zo'n rechthoekige dweil/spons aan een stok die zichzelf opvouwt als je 'm uitwringt, zo'n ding die volgens mij iedereen gebruikt.
3. De vloer is snel glad. Wanneer je bijv. met engiszins natte voeten uit de douche komt is de kans groot dat je onderuit gaat.. Op zich is het al geen goed idee om met vochtige voeten de douche uit te komen omdat je daardoor weer die vlekken krijgt (punt 1)
4. Het maakt een hoop kabaal wanneer je iets hards op de vloer laat vallen of met schoenen/hakken over de vloer loopt. Mijn onderburen zijn gelukkig niet erg klagerig, maar ik vind het op zich al vervelend dat ik er toch erg op moet letten niet teveel lawaai te maken. Ik heb overigens gewoon zo'n ondervloer van groene platen.

Ondanks deze nadelen kan ik me toch niet voorstellen dat ik van tapijt of vinyl gelukkiger zou worden. Uiteindelijk heeft alles wel zo z'n voor- en nadelen. Ik wil meubels kunnen verschuiven zonder dat je putten of plekken in de vloer krijgt, ik wil eens wat kunnen morsen zonder een blijvende vlek te hebben, dus volgens mij vallen tapijt en vinyl hierdoor voor mij al af. Binnenkort wil ik een nieuwe (laminaat?) vloer gaan kopen en vermoedelijk wordt dit toch weer laminaat maar dan een duurdere/betere.

Mijn vraag: waar moet ik op letten bij de aanschaf van laminaat als ik wil dat de nadelen die ik noemde minder of niet aanwezig zijn? Kan ik bijv. beter kiezen voor een donkere of een lichte vloer? Een V-groef of niet (ik weet eerlijk gezegd niet eens wat het is, lol)? Misschien een bepaalde structuur juist wel of niet?

Ik vind het op zich al lastig om een laminaatvloer te vinden die ik mooi vind. Ik hou van een strak interieur met designmeubels en daar staat lang niet alles even mooi bij. Maar goed, dat is het volgende probleem :) Mocht iemand me toch tips kunnen geven wat dat betreft dan hoor ik het heel graag.

Alvast bedankt.
 

Kloek77

  • #2
Een v-groef betekent dat de delen aan de bovenkant langs de randen afgeschuind zijn.

Hoe sterker de tekening in het laminaat (licht/donker kleurverschil),
hoe meer stuctuur, des te minder vlekgevoelig.
Zelfs die v-groef helpt.

Het is een vorm van optisch bedrog, vlekken zitten er dan nog wel maar u ziet ze nauwelijks meer.
 

Kejoba

  • #3
Kijk eens op de site van(merk verwijderd, mod) laminaat, dit laminaat heeft een matte toplaag en dus een heel natuurlijke uitstraling. :roll:

Geen merkspecifieke aanbevelingen, anders per PB, moderator.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
Gerelateerde onderwerpen
Laminaatvloer leggen in een appartament

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu