Lak op waterbasis, plakt na schoonmaken

Ayleen

  • #1
Onze teakhouten tafel is gelakt met een lak op waterbasis. (ca. 8 jaar geleden.)

Ik reinig deze altijd met een sopje van allesreiniger of afwasmiddel. Maar nu plakt de tafel en dit gaat niet weg. Ik heb van alles geprobeerd, niets helpt. Heb nu misschien ook nog een fout gemaakt door het te proberen met spiritus en ook met schoonmaakazijn..... (weliswaar verdund....)

Wie weet raad? Bij voorbaat dank!!
 

Tiho

  • #2
Ik neem aan dat de tafel is gaan plakken na het gebruik van de spiritus? Als dit weer verdampt is, zou het plakken ook weer over zijn neem ik aan. Het is inderdaad niet erg verstandig om spiritus op acryllak te gebruiken verdund of niet.
 

Ayleen

  • #3
Voor de reactie. Nee, de tafel plakte al. Alleen de gedeelten waar aan gezeten wordt, bij de stoelen de bovenkant van de rugleuning. Wat moet ik doen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Probeer het eens met een biologische verfreiniger.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Ook al zou het plakken zijn verdwenen, dan is de combinatie spiritus en watergedragen verf funest: de structuur van de verf is hiermee uit elkaar gehaald. Het oppervlak zal sneller vuil vast houden.

Geheel schuren en opnieuw de lak aanbrengen zal het beste resultaat geven.
 

Ayleen

  • #6
Jullie wel voor de tips en reacties.

Ik heb een biologische reiniger gebruikt en ga de tafel opnieuw lakken met een watergedragen 2 componentenlak, die zou niet gaan plakken...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu