Lage waterdruk warm water Radson Multicom

Rutgerpieko

  • #1
Beste mensen!

Dit onderwerp is reeds in andere varianten ter sprake gekomen maar bij mij is het allemaal weer net iets anders en bovendien ben ik zo a-technisch als het maar kan dus vandaar deze vraag. Ik hoop namelijk dat ik dit kan oplossen zonder tussenkomst van een dure techneut.

Sinds kort huur ik een appartement waarin een Radson Multicom HR ketel staat. Nu zit ik met 2 problemen. In de eerste plaats is de hoeveelheid warm water die uit de kraan komt naar mijn smaak te weinig. Ik heb het even nagemeten en ik kom, als ik de warme kraan opendraai op ongeveer 3 liter per minuut. Bij koud water haalt hij makkelijk het dubbele. Ik heb begrepen dat het kan liggen aan één van de kraantjes onder de ketel die wellicht niet helemaal open staat. Ik durf er echter niet aan te prutsen want toen ik net ergens aan draaide, spoot er gelijk water uit. Niet zo handig dus :oops:

Er zijn 5 buizen onder de ketel, van links naar rechts gemerkt met 1. aanvoer, 2. warm water, 3. gas, 4. koud water, 5. retour. Op 1 en 2 zitten geen kranen, op 3, kraan voor gastoevoer, staat (logischerwijs) open, op 4. zitten maar liefst 3 kranen. De eerste zit helemaal bovenaan en is en zeshoekig goudkleurig kraantje. De tweede is een grote waar ik af moet blijven (spoot water uit :P ) en de derde lijkt op een gewone kraan, deze staat vrijwel geheel open. Op 5. zit eenzelfde grote kraan als bij 4. (waar ik volgens mij ook moet afblijven).

Hopelijk klinkt deze beschrijving niet al te cryptisch maar ik hoop dat iemand mij nu kan vertellen waar ik het beste aan kan gaan prutsen om een hogere druk te verkrijgen.

Het tweede probleem is wat minder belangrijk maar toch even: als de ketel aanslaat (wanneer ik de warmwaterkraan opendraai dus) komt hij nogal 'stommelend' op gang met wat herrie. Is dit normaal???

Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties!
 

Klorissa

  • #2
De waterhoeveelheid wordt vaak geregeld door een waterhoeveelheidsregelaar die in de koudwaterleiding wordt geplaatst deze zou verstopt kunnen zitten. Is het aanslaan een ploffend geluid dit komt meestal door een niet goed cq defect gasblok, overigens kan de verstopping ook in de warmtewisselaar zitten dus als je geen techneut wilt inschakelen zul je op zoek moeten gaan. Gewoon een kwestie van logisch nadenken dan lukt het je wel, kijken waar het koude water er ingaat hoeveel er ingaat en dan zoeken maar waar het verschil is gebleven. Succes zou ik zeggen.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou de huisbaas er even bij halen.
 

Rutgerpieko

  • #4
Bedankt voor jullie reacties! Hebben jullie trouwens enig idee wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud en reparaties aan de ketel? Ik als huurder of de verhuurder?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat is iets om te overleggen met de verhuurder, en om eventueel na te kijken in het huurcontact. Dit betreft namelijk de juridische kant van het probleem, en daar kan op dit klusforum geen antwoord op gegeven worden.

Klusidee is uitsluitend bedoeld voor de technische problemen, en dan met name wanneer het gaat om zelf iets repareren.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #6
In 98% van de gevallen mag u als huurder niet aan een cv toestel sleutelen, de verhuurder is meestal verantwoordelijk voor het onderhoud en reparaties voor alles wat in de woning zit (wanneer deze leeg werd opgeleverd). Mits anders aangegeven in een contract.

Wanneer u als huurder ergens aan gaat sleutelen, waarvoor de verhuurder verantwoordelijk zou moeten zijn, kan uzelf de rekening achteraf gepresenteerd krijgen.

dus....... wanneer u een woning huurt, huurt u alles wat er in lege toestand in zat, ook de deurkrukken b.v.
 

Rutgerpieko

  • #7
Goed om te weten allemaal. Ik heb inmiddels contact opgenomen met de verhuurder en er zal een monteur worden langsgestuurd om de ketel een beurt te geven.

Iedereen hartelijk bedankt voor zijn/haar reactie!
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #8
Dan zal het goed komen, bedankt voor de terugmelding.
 

Rutgerpieko

  • #9
Bij dezen een vervolgreactie: de monteur is inmiddels langsgeweest en heeft drie kwartier gesleuteld aan de ketel. Daardoor is het ploffende geluid inmiddels verholpen. Echter, de waterdruk is nog even laag als eerst: 3 liter per minuut voor warm water tegen 11 liter per minuut bij koud water.

Volgens de monteur is het probleem van de waterdruk niet te verhelpen omdat, zo zei hij: "de waterdruk in de binnenstad (van Groningen in dit geval) nou eenmaal laag is".

Nou lijkt mij dit op zich gewoon kul omdat ik al jaren op verschillende plekken in de binnenstad woon en hier nog nooit last van heb gehad. Bovendien is alleen de druk voor WARM water laag, die voor koud water is hoog genoeg (lijkt mij). Probleem zou dan toch bij de ketel moeten liggen en niet bij de watertoevoer. Ben ik nu gek of kletst deze monteur inderdaad uit zijn nek?
 

Fiesiekus

  • #10
Er is duidelijk een technische storing; 3 l/min warm water is 50% te weinig.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Dit is een zaak tussen u en de verhuurder, op het forum kunnen we daar niets aan veranderen en op afstand een beoordeling geven van werk van monteurs doen we hier ook niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu