Lage druk boiler

Bieck

  • #1
Kan iemand het aansluitschema van een lagedruk kraan uitleggen.
Heb een mengkraan met drie ingangen.

De mengkraan heeft twee knoppen waarvan er een gemerkt is met een blauwe en een rode stip (kennelijk om de hoeveelheid warm water te regelen)
De andere knop heeft geen merkteken.

mvrgr

B
 

Fiesiekus

  • #2
Blazen op de tuitjes en aan de knoppen draaien (open & dicht). Dan logisch nadenken. Er is altijd 1 uitgang (naar koudwater toevoer boiler). 1 heet water ingang en 1 koud water ingang.

Het is een thermostaatkraan?
 

Bieck

  • #3
Fiesiekus bedankt voor snelle reactie. Het is geen thermostaatkraan

Ik heb geblazen en als je de niet gemerkte knop open draait heb je lucht in alle drie de aansluitingen

Begrijp ik goed dat 1 aansluiting naar de koudwater aansluiting op de boiler gaat, een aansluiting op de heetwater uitgang van de boiler gaat en mijn vraag is nu waar gaat dan de derde aansluitng naar toe? (T-stuk op dezelfde koudwateraansluiting?)

mvrgr

B
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Op de aansluiting met de blauwe knop hoort de koudwateraansluiting, op de aansluiting met de rode knop komt de aansluiting naar de boiler en door de aansluiting zonder kraankop komt het hete water van de boiler uit de kraan.
De kraankop met de rode knop sluit de koudwatertoevoer naar de boiler af, de leiding vanaf de boiler dient tevens als overstort, houd er rekening mee dat bij het opwarmen wat water uit de kraan komt, dat hoort er dus bij.
 

Bieck

  • #5
Ook Jan bedankt.
Ik snap het nu. In tegenstelling tot een normale boiler wordt de waterleiding niet direct aangesloten aan de boiler maar aan de kraan. De twee overblijvende aansluitingen gaan dan naar de koude resp warme aansluiting van de boiler.

Ingenieus systeem

groeten

B
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu