Kwiksaw

Mr. Slob

  • #1
Wie kan mij vertellen waar ik de zaagbladen van Toolbox kan krijgen. En dan met name de 'Kwiksaw'. Dit zijn zaagbladen die op een haakse slijper geplaatst kunnen worden.
Deze wil ik nl. gaan gebruiken om m'n eikenhouten vloer, die tegen de muur knelt, rondom vrij te gaan maken. Verder heb ik alles al geprobeerd (lamellofrees, beitel, multimachine), maar zonder veel succes. Wel heb ik succes gehad met een zaag van Topcraft welke eruitzag als een haakseslijper. Deze had, als ik het me goed herinner, twee zaagbladen die in tegenovergestelde richting draaiden. De zaag is helaas overleden en ik ben nog niet klaar met m'n vloer en kan de zaag nergens meer krijgen. Een inval/kantenzaag is ook geen optie aangezien deze veel te duur zijn voor een enkele klus en nergens te huur zijn.

Wie o wie kan mij dus verder helpen??
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2

Mr. Slob

  • #3
Ja, dat was handig geweest. Is echter allemaal in het buitenland en het telefoonnummer van de Nederlandse vestiging functioneert niet meer en er wordt ook niet gereageerd op e-mails. Terug bij af dus.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Waarom lukt het niet met een lamello machine?
 

Mr. Slob

  • #5
Dat heb ik even geprobeerd maar was dus geen succes. Ik heb een 2 cm dikke massief eiken vloer en daar had ie het erg lastig mee. Bovendien kwam de frees niet dieper dan zo'n 1,5 cm. Dan zou ik alle zaagsnedes dus nogmaals langs moeten wat dan uitkomt op zo'n 60 strekkende meter. Daar heb ik dus voor bedankt.
 

Millew

  • #6
Moet het percé een zaagblad van Kwiktools zijn?
Mijn 'hofleverancier' van goed en goedkoop gereedschap heeft een blad voor de haakse slijper met 6 tanden en 115 mm diameter.
 

Mr. Slob

  • #7
NEE, het hoeft zeker niet perse een Kwiksaw te zijn. Ieder vergelijkbaar product is natuurlijk prima.
Als je mij wilt verklappen wie je hofleverancier is ben ik je zeer dankbaar.
 

Millew

  • #8
Ik stuur je wel een pb. Mag hier geen reclame maken :roll:
 

Mr. Slob

  • #9
Bedankt, zal het eens bekijken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Volgens mij past het blad van een lamellofrees ook op een haakse slijper.
 

Swblom

  • #11
Even ene vraag bij de opmerking dat het lamellofreesblad ook op een haakse slijper past. Zijn die toerentallen ook ongeveer gelijk??

Een kleine haakse slijper draait zo'n 12000 toeren, ik ben niet zeker dat een lamellofreesblad hiervoor geschikt is.

Er zijn zoals gezegd wel houtzaagbladen met maar een paar tanden voor op de haakse slijper. Dat moet dus lukken.

Succes.
 

Mark en 3 meiden

  • #12
Er zijn ook slijptollen met regelbaar toerental
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Mijn lamellofreesmachine draait 11.000 toeren, de meeste machines zijn gebaseerd op een haakse slijper dus het toerental zal het probleem niet zijn.
 

H@ns

  • #14
Het is alleen wel levensgevaarlik om een lamellofrees in een haakse slijper te gebruiken!!
De frees gaat "weglopen" omdat hij tandjes heeft
 

BeeTeeWee

  • #15
Wat H@ns zegt is juist! Niet aan beginnen, je verongelukt ermee!

Ik heb een 22 mm dikke eiken visgraatvloer, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Die heb ik op een centimeter of 15 van de muur recht afgefreesd met, inderdaad, een lamellenfrees. Die ging tot 20mm en dat lukte, de rest stak ik wel een scherpe beitel weg. Als ik het freesblad echter niet spiksplinternieuw (dus razend scherp) had, sprong hij doorlopend uit de zaagsnede of ging zelfs staan roken. Het is ook met een scherp blad nog steeds zwaar werk om het apparaat in toom te houden. Ik tackte steeds een lange lat aan de binnenkant, zodat je alleen iets kunt beschadigen wat aan de muurkant zit. Dat moest er toch af.

Maar als je niet meer met een lamellofrees wilt werken: is een invalcirkelzaag op een geleider niks voor jou? Laat me even je ervaringen weten, ik moet zelf ook binnenkort nog weer een paar kamers gaan doen... :(
 

Mr. Slob

  • #16
Een invalzaag is natuurlijk fantastischh en waarschijnlijk het meest geschikte apparaat voor zo'n klus. Probleem is echter dat die dingen verschrikkelijk duur zijn. Ik zal hem waarschijnlijk niet snel weer nodig hebben en ze zijn ook niet te huur. Tenminste, ik heb ze nog niet kunnen vinden.
 

Mr. Slob

  • #17
Nou, ik heb het blad inmiddels aangeschaft en ben vandaag aan de slag gegaan. Het werkt perfect. Het blad gaat moeiteloos door de dikke eiken planken. De lastige hoekjes heb ik met een multizaag verwijderd.
Al met al dus een succes en zeker een manier die is aan te raden om je vloer vrij te maken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #18
Welk blad ?
 

Millew

  • #19
Ik neem aan het blad, waar het hier over gaat, en waarvan verder geen namen mogen worden genoemd :wink:
Millew schreef:
Moet het percé een zaagblad van Kwiktools zijn?
Mijn 'hofleverancier' van goed en goedkoop gereedschap heeft een blad voor de haakse slijper met 6 tanden en 115 mm diameter.
Esseth schreef:
NEE, het hoeft zeker niet perse een Kwiksaw te zijn. Ieder vergelijkbaar product is natuurlijk prima.
Als je mij wilt verklappen wie je hofleverancier is ben ik je zeer dankbaar.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #20
Een gewone diamantschijf voor een haakse slijper (die je ook gebruikt om bijv. tegels te snijden, liefst zo dun mogelijk) werkt ook wel. Geeft klein beetje rook, that's all.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu