Kwaliteitsverschil thermostaatventiel?

Mena

  • #1
Hallo klussers,

ik wil de radiatorknoppen buiten de woonkamer vervangen door thermostaatknoppen. de knoppen zelf heb ik al, namelijk heimeier 30 - 1/2" 6000 - 00.500 K. nu de ventielen nog, en dan aan de slag!
nou viel me op dat er nogal wat prijsverschil zit tussen de verschillende merken thermostaatventielen. is dat een kwestie van naamsbekendheid? of van kwaliteit / degelijkheid? waar zou ik op moeten letten bij de aanschaf?

o ja. ik neem aan dat de thermostaat normaal gesproken aan de leiding vastzit met een knelkoppeling? ik kan me anders niet voorstellen hoe je dat ding moest monteren...

mena
 

Xr8

  • #2
Er zit wel verschil in de kranen. Als u de koppen al heeft dan daar gewoon ventielen bijkopen. De koppen zijn nl niet goedkoop.

Let bij aanschaf op wat voor ventiel u nodig bent. Denk hierbij vooral om de stand van de kop het beste dat deze in het verlengde van de radiator staat. Laat deze in ieder geval niet boven de radiator uit staan. Deze zal dan nl door de warmte te snel beinvloed worden.

Voor deze situatie bent u een haaks verkeerd ventiel nodig. Verder zijn er rechte haakse en dubbelhaaks verkeerde links en rechts verkrijgbaar.
Afhankelijk wat u nodig bent.

De bevestiging op de leidingen kan op verschillende manieren. Bij een dikwandige installatie wordt de kraan op de leiding geschroefd. Hierbij is de inbouwlengte zeer belangrijk, indien het niet past een kraan zoeken met andere inbouwmaat of de leidingen aanpassen en nieuwe schroefdraad snijden.

Gaat het om een dunwandige installatie (15mm) naar de radiator, dan kunt u een knelset 1/2 x 15 gebruiken let wel deze zijn per merk verschillend! De leiding dient precies op lengte te zijn en moet tot het einde in de ring vallen.

Als de leidingen te kort zijn kun je in de kraan een puntstuk draaien 1/2 x 15 knel welke aan de leiding te knellen is.

Succes.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #3
Zorg er wel voor dat de knop en de kraan (ventiel) van hetzelfde merk zijn, anders loopt u kans dat de themperaturen niet overeen komen van de knop met de werkelijke temperatuur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu