Kwaliteit afgeleverd stucwerk??

PMKoning

  • #1
Dag klussers,

Vandaag heeft onze stucadoor zijn klus opgeleverd dus ben ik vanavond na thuiskomst enthousiast gaan kijken wat ze er voor moois van gemaakt hebben.

Omdat de klus heel divers was (van grove, kale bakstenen muur tot oud, redelijk net stucwerk en alles er tussenin) en ons gewenst hoge niveau van afwerking ben ik net met mijn 120cm waterpas wat langs de muren gegaan, vooral verticaal.
Op best wat plekken levert dat een verschil van ca 5 a 6 mm op, over de lengte van de waterpas. Vooral dan dus een soort "kuiltje" of beter gezegd een "glooiende vallei". Ook zijn er soms wat knikken waarover de waterpas scharniert.

Nu heb ik eerder alleen zelf gestuct (met redelijk resultaat na dagen schuren met n machine) maar het nog nooit moeten "keuren" en vraag ik me dus af hoe streng ik mag zijn.

Mijn eerste gevoel zou zijn dat t nog niet goed genoeg is..... Maar al zoekend vond ik deze post https://www.klusidee.nl/Forum/topic/stucwerk-controle-met-strijklicht-realistisch.33365/
Ik twijfel nu dus of ik misschien ook te kritisch ben...

Daarbij moet ik ook vermelden dat de klus van in totaal ca 70m2 heel schappelijk geprijsd is (voor zover ik heb kunnen beoordelen). Maar tegelijkertijd vind ik dat ik daarmee niet minder kritisch zou mogen zijn, ik heb bewust voor een bedrijf(je) gekozen.

Ik heb me ook verbaasd dat er vandaag met n schuurmachine nogal heftig afgewerkt is (ik was zelf niet thuis, dus heb niet kunnen vragen waarom), maar vraag me dus af of dit ook wel behoort bij de normale werkwijze?

Ook hier weer wat perspectief: ik heb gevraagd om superstrak afgeleverd werk. Maar ik heb volgens mij weinig stucadoors met n gewone schuurmachine in de weer gezien (laat staan mijn eigen....)

Tenslotte valt t me op/tegen hoe enorm de bende is.... we hebben nog steeds n werkvloer dus op zich geen drama, maar werkelijk elke cm2 heeft zo ongeveer contact met stuc gehad. Het zit op sommige ramen, zelfs aan de binnenzijde van de schouwkap. Nu heb ik hier vooraf niet over nagedacht (stom...), dus ook niets afgesproken, maar t zorgt voor n heel flinke schoonmaakklus voor ik straks de vloer kan primeren voor t lijmen van de vloerverwarmingsplaten.... :-(

Kortom, ik ben op zoek naar wat "referentiekader"!

Dank voor jullie reacties!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Zoals ook te lezen valt in de forum regels, wordt werk dat uitgevoerd is door derden hier niet behandeld of beoordeeld.

Als u niet tevreden bent met het geleverde werk, moet u dat met de stukadoor bespreken en afwerken.

De een is nu eenmaal sneller tevreden als een ander.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu