Kunststof vensterbank

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ben ik bezig met een kamer op te knappen, verpest ik hem door een beitel (moest iets wegbreken) op mijn vensterbank te laten vallen. Gevolg een gat van ongeveer 1 tot 2 cm. Weet iemand hoe ik dit kan repareren. Kleur is lichtgrijs. Wil hem wel in dezelfde kleur repareren.

Is er misschien iets bekent over lakstiften die op kleurnummer kunnen worden gemaakt.

Dacht eraan om hem te vullen met een soort kunststofplamuur en dan te lakken. Of uit te poetsen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
beste naamgenoot, Bij jouw schilderwinkel kan je een polyestermiddel bekomen als vulmiddel.Dit is een 2-komponentenmiddel die makkelijk te bewerken is en die onder normale temperaturen in ongeveer 7 minuten hard is. Dan lichtjes opschuren en eventueel bijkleuren.Oppassen dat je niet te veel schuurt om verdere schade te voorkomen.

Vraag nog eens extra raad bij je schilder

SUCCES.
Groeten Mark.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Als je dat gat gaat dichten met polyesterplamuur, zorg dan dat je wasbenzine in huis hebt. Zowel van die vensterbank als van je handen is dat zowat het enige waarmee het eraf te halen is (als het nog niet uitgehard is). Met thinner gaat nog beter maar is slecht voor je huid... Neem breed maar dun doorzichtig (verpakkings-) tape en plak de omgeving van het gat er zorgvuldig mee af. Het mooiste is om ook over het gat heen te plakken en het gat uit het tape weg te snijden met een klein scherp mesje. Polyester plamuur hecht nl niet aan die tape, spaart je een hoop schoonmaakwerk van het oppervlak als je daar per ongeluk wat op knoeit! vergeet niet voor je de plamuur gebuikt alle loszittende stukjes met een beitel weg te halen, en even goed schoon te zuigen. Gegevens over polyester plamuur kun je hier vinden in het zoekvenster zoeken naar polyesterplamuur.

Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu