Kuil in houten vloer egaliseren of uitvlakken

Frank1976

  • #1
Hoi allemaal,

wij gaan in onze woonkamer een nieuwe lamelparket vloer leggen. Na inspectie door de leverancier blijkt dat er een kuil in de ondervloer zit die geëgaliseerd moet worden. Hoe dat het beste kan, daarover verschillen de meningen. Vandaar mijn vraag.

De gegevens: 2e etage in Amsterdam, bouwjaar 1928, de vloer bestaat uit een planken basisvloer met daarover heen geschroefde (hopelijk niet ook gelijmde) spaanplaten (ca. 1,5 x 1,0 m p. st.). In het voorste deel van de woonkamer vertoont de vloer (incl. spaanplaat) een kuil (oppervlakte ca. 10 a 15 m2) met maximale 'diepte' van 2,0 a 2,5 cm. Oorzaak onbekend (mogelijk rotte of kapotte basisplanken?)

Wat is de beste methode om deze kuil weg te krijgen zodat het lamelparket goed en met garantie gelegd kan worden?

(NB: de leverancier raadt schuren af en egaline aan; de egaline-man raadt egaline af (vanwege brokkelen) maar houtpulp aan; de houtpulp-man kan het zeker doen, maar blijkt erg duur te zijn).

Is er nog een andere (goedkopere) manier?

Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het lijkt me beter eerst de oorzaak van de verzakking op te sporen, stel dat het na het leggen van het parket verder zakt, niet onmogelijk omdat het gewicht van het parket en het vulmiddel er ook nog bij op komt.
 

Stoffeerder

  • #3
Inderdaad zoals jan al aangeeft ga eerst kijken naar de planken zelf,daar zal het een en ander mis zijn.
Als dat eventueel verholpen is kan je goed voldoen met een vezelversterkte egaline.
Deze egaline kan vanwege de vezels de werking van de vloer opvangen.
Normaal met egaliseren wordt er een laag dikte van 2/3 mm aangebracht,in dit geval(vanwege de kuil!!) dient er circa een mm of 6 aangebracht te worden om de kuil enigsinds weg te werken.
Met egaline zal de kuil nooit in zijn geheel weg te werken zijn dit om de reden dat als je egalisserd je eigenlijk de vloer volgt en niet uitvult!!.

Succes!!!.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu