Kruipruimte ventilatiekokers plaatsen

Neptun

  • #1
Hoi klussers,

Ik wil mijn spouwmuur vullen met isolatie en de 4 rostertjes (A) die al aanwezig zijn, hebben geen kokers aan bevestigd (B).




Dit zo laten = geen ventilatie kruipruimte meer, dus ik kreeg een aanbod om de zgn. renovatierosters te plaatsen, deze dus:



Maar daar zijn nieuwe gaten voor nodig en dat wil ik vermijden als het kan.

Mijn idee was om een paar stenen eruit te tikken en gewoon deze "Z koker" in bouwen. Stenen weer terug metselen en klaar.



Lichtblauwe stenen zeker eruit, donkere hoeft misschien niet. Groen = gras.

Wat denken jullie? Goed plan?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Stenen er heel uithalen valt meestal tegen, indien er reserve stenen aanwezig zijn is dit een mogelijkheid. Voegwerk dezelfde kleur geven is mogelijk, maar een kwestie van uitproberen. Optie C kan vaak ook door het bestaande gat geboord worden, eventueel er eerst een kop inmetselen en 2 weken later er doorheen laten boren.
 

Neptun

  • #3
Bedankt voor de reactie. Het is voor mij vooral belangrijk om de mogelijke tegenvallers en/of absolute nono's te identificeren. (zoals deze met mogelijk kapotte stenen :) ).

Ik heb een lading vol weggegooid toen ik een extra deur in huis aan het inbouwen was. :/

De juiste kleur voeg wordt toch door de iso-firma aangemaakt (voor de gaatjes). Iets meer aanmaken lost het probleem op.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik denk dat het erg tegenvalt om zo'n Z-koker achteraf te plaatsen. Je hebt ook extra ruimte nodig om hem in elkaar/op z'n plek te schuiven. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand zo'n ding achteraf plaatste. Maar één moet de eerste zijn ;)

Wat voor betonvloer heb je? Waar de vloer op ligt, kan je beter geen gaten hakken.
 

Neptun

  • #5
Ik heb zo'n kwaaitaal vloer. In de fundering (waar de vloer dus op rust) zijn (direct onder de vloer) vrij grote gaten (tenminste bij de 1e rooster vlakbij de luik, maar ik neem aan dat het zo is bij alle rosters). Deze gaten zijn rond en cca 15 cm in diameter. Mede daardoor dacht ik dat het wel moet lukken met het erin schuiven van die dingen en dan eromheen een beetje purren om de parels tegen te houden.

Ik dacht aan eentje proberen, en dan als het niet lukt,
mss door die bestaande gat zo'n renovatiekoker schuiven.
 

Neptun

  • #6


2 stenen voorzichtig verwijderd. Zoals te zien, de kokers zijn / waren blijkbaar duurder dan een paar stenen. :)

Het is dus een "stenenkoker" wat ik in mijn muur heb.
Maar hij is niet 100% dicht.



De gat in de binnenmuur is rond, diameter 100 mm.
Ik denk dat ik hier gewoon een flexibele ventilatiepijp in ga steken en weer alles dicht maken. Hiervoor moet 1 steen en de rooster eruit gehaald worden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Dat gaat vast lukken dan :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu