Kromgetrokken werkblad

Mink

  • #1
Ik heb een nog ongebruikte beuken werkblad liggen die ik wil gebruiken voor een eetbar, maar deze is kromgetrokken.

Weet iemand voor mij een oplossing om deze weer recht te krijgen?

Alvast bedankt
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Om een eventueel antwoord van bijv. H@ns of Jan alvast voor te bereiden:

Dat werkblad, is dat massief beuken?
Of meubelplaat (allemaal kleine stukjes aan elkaar gelijmd)?
Of spaanplaat met beuken toplaag of print?
Of multiplex met idem?

Wat zijn de afmetingen, ook de dikte?
In welke richting is het kromgetrokken?

Kortom: meer informatie erover... :wink:
 

H@ns

  • #3
En ook nog:
Waarom is het krom getrokken? (meestal door opslag waarbij er slechts één kant voldoende kan ademen, in dat geval is er nog hoop...)

We wachten even af.
 

Mink

  • #4
Het zijn massief stukjes aan elkaar gelijmd.

De afmeting van de plaat 98 cm lang, 64 cm breed en 2,9 cm dik.
Deze plaat heeft samen met een andere plaat die groter is rechtop in een kamer gestaan, dus de kleine, die kromgetrokken is stond tegen de grote. De grote plaat is wel recht gebleven. In de lengterichting is hij bol gaan staan.

Dus ik denk zelf als ik het berichtje van H@ns lees, dat de kleine plaat is kromgetrokken, doordat hij met de ene kant tegen de andere heeft gestaan en niet genoeg kon ademen.
 

H@ns

  • #5
64 breed?! Vreemde maat voor een keukenblad...
Als je de aankoop bon nog hebt kun je overwegen hem terug te brengen.
Hout werkt in de breedte en dikte. Nauwelijks in de lengte.

Hier kunnen twee dingen aan de hand zijn:
  • Veel blokjes hebben een schuinlopende draad, diagonaal i.p.v. parallel aan de lengte.
  • Het blad is onder spanning verlijmd; ietsje bol i.p.v. vlak
Als het slechts en geringe bolling is kun je het wel vlak trekken op je keukenkastje. Doe dit dan met stoelhoekjes aan de binnenzijde van je kastje en in het midden van het blad (in de breedte).

Daarna boor je aan de voor en achterzijde gaatjes door de dekregel van het kastje maar wel zó dat je een sleuf krijgt die haaks op de draadrichting van het blad staat.

Hierdoor schroef je het blad verder vast (de sleuf zorgt dat de schroef kan meebewegen met de werking van het blad)
Het mooiste is om dit met een bolkopschroef te doen met een revetje er tussen.
 

Mink

  • #6
Het is geen keukenblad maar een werkblad.

Heb van iemand een tip gekregen om de bolle kant nat te maken en met de de bolle kant op de grond te leggen en dan moet hij binnen een dag weer recht zijn.

En nu ligt hij al eventjes, maar hij begint toch al recht te trekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu