Krakende watermeter, wieltje draait maar geen lek ?

B-a-r-t

  • #1
Ik heb een geheel nieuwe waterleiding aangelegd met REHAU kunststof buis. Alle leidingen zijn afgedopt en de warm en koud leidingen zijn tijdelijk aan elkaar aangesloten om te kunnen testen. Het is getest, er komt water uit de buitenkranen en de radiatorkraantjes die ik hier en daar heb gebruikt om af te doppen.

Terwijl absoluut niets gebruikt wordt maakt het zwarte wieltje in mijn watermeter (rond model uit 2005) toch om de paar minuten een half slagje waarbij een krakend geluid te horen is. Dit geluid wordt versterkt in de waterleiding die naar boven gaat en is vrij hard te horen. Het zou een heel klein waterslagje kunnen zijn. (Het is als het ware "kraaak tik") Het zwarte wieltje draait soms meteen hierna een kwart slagje tegen de richting in terug.

Ik heb alle koppelingen grondig gecheckt, ik heb alle leidingen gecheckt, al het stucwerk is droog nergens vochtige plekken, er lijkt geen lek te zijn.

Wat zou dit kunnen zijn ?

Zou de watermeter kapot kunnen zijn ? Hoe zou een drukverschil kunnen ontstaan zonder lek ? Kan lucht in de buizen een oorzaak zijn ?

Groeten,
Bart
Den Haag
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk komt dit van buitenaf door drukverschillen, dit zou kunnen betekenen dat er ergens lucht in een leiding zit.
U hebt alle leidingen op elkaar aangesloten, het is dan moeilijk alle lucht uit de leidingen te krijgen, dat zult moeten doen door elke leiding apart even te laten stromen.
Ik denk niet dat u zich ongerust hoeft te maken, als alles aangesloten en ontlucht is bent u waarschijnlijk van dit probleem verlost.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu