Krakende vloer isoleren?

Jessica3

  • #1
Er zijn al een paar vragen geweest over krakende vloeren, maar ik kon er niet helemaal een antwoord tussen vinden.

Ik woon in een oud studentenhuis en boven mijn slaapkamer zit een enorm krakende vloer. Over de houten ondervloer ligt alleen een zeiltje, dus ik vroeg me af of het zou kunnen helpen de vloer te isoleren met een ondervloer of iets en er dan weer dik zeil op te leggen (het is een keukentje). Ik kan trouwens niet bij de onderkant van de vloer komen.

Zoals je misschien begrijpt zoek een goedkope oplossing ;)

Bedankt voor het meedenken!
 

StefanD

  • #2
Kans is groot dat het kraken veroorzaakt wordt doordat de spijkers waarmee de planken vast zitten een beetje los gegaan zijn. Beste oplossing daarvoor is om de planken naast elke spijker ook met een schroef vast te zetten.
Dus:
- Zeil er uit
- Naast elke spijker een schroef
- Zeil erin
En een ondervloer kan natuurlijk ook geen kwaad. Wel zorgen dat de ondervloer een harde bovenkant heeft, anders heb je zo gaten in het zeil.
 

Bouwstakker

  • #3
Let wel op!! probeer zo veel mogelijk naast de bestaande spijkers te schroeven... liefst op de plaats van de spijkers :lol: vaak werden leidingen (warm/koud water, cv, gas, en elektrisch) ingekeept op de balken. hier werden de vloerplanken over heen aangebracht. grote kans dus dat je een leiding raakt. zie afbeelding
 

Jessica3

  • #4
Super bedankt voor jullie antwoorden en het meedenken! Ik ga er binnenkort even mee aan de slag en ik zal hier posten of het gelukt is :) (en alles nog heel is)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu