Krachtstroom voor electrische kookplaat

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn ouders hebben een andere keuken gekocht,en daar komt een elec kookplaat in.De keuken levarancier zegt dat er 6 tot 8 kilowatt.Nu heb ik al een pvc buis erin gefreesd van de meterkast tot de kookplaat.Maar hoeveel draden moet ik er nu doorheen trekken,en welke diameter en kleur.De electiecien sluit de bedrading aan ik hoef alleen de
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste Harry, Voor een elektrische kookplaat heb je een perilex-aansluiting nodig van 2x 1fase. Dat betekent dat je dus twee groepen voor de kookplaat nodig hebt ( noemt men ook wel een kookgroep ). De loze leiding ( 22mm ) moet de bedraden met 2x bruin ( fase ), 2x blauw ( nul ) en 1x aarde. Draaddikte = 2.5mm2 Heb je ook de inbouwdoos t.b.v. de perilex al aangebracht?? Let er op dat deze de juiste diameter heeft!!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Let op! het advies van Hein is den dele waar. Er zijn inderdaad apparaten die werken op 2 fasen. Krachtstroom heeft echter 3 fasen. Daarvoor dient een apparte stoppengroep voor aangelegd te worden. In de 3/4 buis dienen 3 x bruin 1 x blauw en 1 x groen/geel getrokken te worden. Vraag even na bij de keukenboer of de kookplaat werkt op 2 of op 3 fasen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu