Krachtstroom inductieplaat aansluiten

Erik6048

  • #1
Binnenkort komt de netbeheerder bij mij krachtstroom installeren ivm. aanschaf inductiekookplaat: nieuwe meter, zekeringenkast waarschijnlijk, enz.

Daarna moet mijn inductieplaat a geinstalleerd worden: kabel van groepenkast naar keuken, speciale contatdoos, neem ik aan.

Kan ik zelf die kookplaat aansluiten, of moet een bevoegd iemand dat aansluiten op de groepenkast?
Normaal doe ik zelf al het installatiewerk "achter" de kast: leidingen trekken, contactdozen monteren, noem maaar op. Ik kom zelf nooit aan de zekeringenkast.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Denk er wel even om dat er al een groepenkast is, waarop 3 fasen aangesloten kunnen worden. Dan sluit de netbeheerder dat namelijk gelijk aan. De netbeheerder vervangt de groepenkast niet...
 

Erik6048

  • #3
Ja daar kwam ik ook net achter.
Ik was nog net op tijd om eerst een installateur te laten komen, en dan pas de netbeheerder.
bedankt .
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
In principe kun je de aansluiting zelf aanleggen dmv een vijf aderige kabel en een Perilex wandcontactdoos. Zorg dat de plaat volgens het correcte aansluitschema aangesloten wordt, want foutief aansluiten kan de plaat vernielen. Daarom vermeldt de handleiding meestal dat de aansluiting, ivm de garantie, door een erkend installateur moet worden uitgevoerd. Bij twijfel is dat waarschijnlijk dan ook verstandiger.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu