Kozijn plaatsen in een nieuwbouwwoning

Jasmin

  • #1
Hallo allemaal,

Sinds kort wonen wij in een nieuwbouw huurwoning.
In de woonkamer is de trap naar boven en hier zit geen deur voor. Dit willen wij wel heel graag i.v.m. het geluid en etensgeuren enz.

Omdat het een huurwoning is kunnen we niet gigantisch gaan verbouwen en vertimmeren. Nu zou ik graag willen weten of het ook mogelijk is om voor de trap op een vlakke wand hetzelfde kozijn met deur te plaatsen. (ik vind het mooier als alles hetzelfde is)

Het gaat om een stalen kozijn met opdek deur en bovenlicht met glasplaat. Na wat speurwerk denk ik dat het gaat om een Berdo met afgeslankte bovendorpel. (volgens mij redelijk standaard kozijn en deur voor nieuwbouw).

Ik heb het hele huis afgespeurd en nergens is het voor zover ik kan zien op een vlakke wand geplaatst. Ze hebben overal kleine muurtjes gebruikt.

Zouden wij dit ook kunnen doen met bijvoorbeeld een houten lat of balk die we op de wand schroeven en hier dan het kozijn omheen zetten? Of heeft er iemand een heel ander idee? en zijn er verder nog dingen waar we rekening mee moeten houden?

Zelf ben ik wel een beetje handig, maar dit soort klus dingen heb ik nog nooit gedaan. Alle advies is welkom.

Alvast bedankt
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer de deur bedoeld is tegen het tochten en/of warmteverlies kan een gordijn net zo goed, veel minder werk om te plaatsen en ook bij het verwijderen, er blijven alleen een paar schroefgaatjes over.
 

Jasmin

  • #3
Wat mij het meeste stoort is de hoeveelheid geluid die je boven hoort, terwijl dit gewoon leefgeluiden zijn en als je kookt ruik je het boven in alle kamers. Het schone wasgoed hangt daar ook en dat ruikt dan heerlijk naar speklapjes :shock:

Ik denk dat een gordijn hierbij dan ook niet voldoende dingen tegen houdt.
 

EricSa

  • #4
Je kan evt ook kiezen voor een plissé deurtje.
Makkelijk zelf te monteren en verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt.
 

Jasmin

  • #5
Heb het even op google opgezocht, maar denk dat het niet genoeg geluids dempend is. maar iig bedankt voor het meedenken :D
 

EricSa

  • #6
Dan zit er inderdaad niks anders op dan een deurkozijn met deur te plaatsen.
Je kunt bij een bouwmaterialenhandel eens kijken naar een kozijn, deze zijn erg eenvoudig in montage. Enige waar je rekening mee moet houden is de gatmaat.
 

Jasmin

  • #7
Ik zal eens informeren bij de bouwmarkt en ik denk dat ik er toch maar eerst iemand naar laat kijken :P voordat straks de trap onbruikbaar wordt verklaard.

Bedankt voor de reacties
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Je kunt bij genoeg ruimte naast de deur ook een voor de wand schuivende schuifdeur plaatsen. Maar een stalen nastelkozijn op een paar latten van 27x69 mm klemmen kan natuurlijk ook.

De standaard bouwmarkt heeft geen stalen nastelkozijnen op voorraad (iig niet in de goede afmetingen). Ga hiervoor even langs de bouwmaterialenhandel bij jou in de buurt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu