Koude schuur icm koelvriescombinatie

Jst

  • #1
Wij hebben in onze schuur een koelvriescombinatie staan. Nu staan koelvriescombinaties er om bekend dat ze bij een temperatuur lager dan 7 graden boven nul af slaan. Toen dit vorig jaar een aantal keren is gebeurd (koude periode in januari/februari), hebben we dit met een vectorkachel opgelost.
Echter, toen de energierekening kwam schrokken we ons rot, 350 euro bijbetalen. Het grootste deel hiervan komt denk ik op het conto van de kachel.

Hierdoor hebben we besloten de schuur te gaan isoleren. De muren (enkelsteens aan de buitenkant) en het plafond zijn met dik isolatiemateriaal geïsoleerd en we dachten/hoopten dat dit voldoende zou zijn. Hiervan zou ook de woonkamer, waar de schuur aan vast zit, profijt van hebben, dus minder stoken.
Maar helaas, na een aantal koude nachten merken we toch dat onze koelvriescombinatie er weer moeite mee heeft en bij tijd en wijle af slaat.

Mijn vraag is; wat nu het beste te doen om de kou buiten de deur te houden? De grootste boosdoener is nu denk ik nog de deur, waar enkel glas in zit. Maar zal het voldoende zijn om hier dubbel glas in te zetten? Of is het plaatsen van een extra plexiglas-plaat voor het raam voldoende? Of een dik gordijn ophangen?
Of is het beter een leiding door te trekken en een radiator in de schuur te plaatsen?

Veel opties, met alle hun eigen kostenplaatje. We zijn al ruim 300 euro kwijt aan het isoleren, dus het moet wel lonen. Vast bedankt voor jullie reactie!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zou de de koelvries combinatie zoveel warmte afgeven dat je schuur op + 7 graden blijft. Geen idee.
Op de deur zou ik bij wijze van test een houtenplaat schroeven. Plexiglas is ook niet gratis. Een gordijn denk ik doet niet veel. Wat voor een vloer ligt er in de schuur.
Hoe dik is het isolatie materiaal wat je hebt aangebracht.
 

Jst

  • #3
De combinatie geeft te weinig warmte af, en doordat de buitentemperatuur icm (te) weinig isolatie ervoor zorgt dat de temperatuur in de schuur daalt, slaat de combinatie af.

Het komt er dus op neer dat ik de schuur nóg meer moet isoleren. Maar aan de buitenmuur/plafond kan het niet liggen. Voor de muur zitten rollen isolatie van 8 cm dikte en voor het plafond zelfs 12 cm. Isolatiewaarde genoeg dus. Vrijwel alle kou komt nu nog van de kant van de deur.

De vloer is overigens een 'standaard' betonvloer
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #4
Een bak erom maken, dan heb je een veel kleinere ruimte om te verwarmen.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #5
Wij hebben een soort gelijke situatie gehad, ik heb toen gewoon een
Lexaan plaatje ervoor gezet, lexaan is net zoiets als plexiglas, maar is veel
minder UV gevoelig en kleur getrouw.
Daarna geen last meer gehad van beslagen ramen en een merkbaar hogere
temp. in de schuur, uiteraard moet je er wel iets warmte in stoppen om
het rond de 10 graden te kunnen houden, alleen goed isoleren zorgt er niet
voor dat je altijd +7 graden houd
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Voor de deur een dik gordijn ophangen (kringloop) en een ventilatorkacheltje voor de benodigde warmte laten zorgen.
Er zijn electronische thermostaten te koop voor ongeveer 30 euro die op 1/10 graad in te stellen zijn, daar kunt u de ventilatorkachel zo op aansluiten.
Dit doe ik al jaren om bepaalde planten in de kas en mijn schuur vorstvrij te houden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu