Koude kant half inpandige schuurmuur isoleren

Freemann

  • #1
Onze schuur grens aan de woning bij de Hal en de WC. De muur die tussen schuur en hal/WC staat is enkelsteens en in de winter is de hal en WC erg koud (staand plassen levert een rookgordijntje :) )

Nu wil ik de muur gaan isoleren in de schuur (koude kant) maar weet ik niet hoe ik het precies op moet gaan bouwen.

Als ik het van koude schuur naar "warme" hal/wc uitschrijf dan is het nu zo:
schuur - steen - hal

Mijn plan is om het zo te maken:
schuur - gipsplaat - raggels(met isolatie) - steen - hal

Nu lees ik her en der dingen als dampwerende folie, spouw ,etc....

Mijn vraag is nu of mijn geplande opbouw goed is en/of ik nog zoiets als dampwerende folie + spouw + ... + .... nodig heb en waar ik dat dan in moet passen
 

MvanV

  • #2
In principe kan het 2 kanten op luchten, en zijn de temp. verschillen niet megaextreem, en heb je bovendien je isolatie aan de koude kant. Het zou dan zonder dampwerende folie kunnen, er is weinig condensrisico.
Maar als je met dampwerende folie doet, dan moet dat, zoals altijd, aan de warmste kant. Dus tegen de muur aan, of net met een kier er tussen.
 

Freemann

  • #3
Oke, de temperatuur verschillen kunnen wel behoorlijk zijn (tenminste, wat is behoorlijk...). Binnen zeg 21, in de schuur +2 en buiten -10 (misschien dat als ik de schuur ga isoleren dat het er nog kan gaan vriezen?!

Is dat verschil niet te groot?

Ik kan dus gewoon met een "gerust hart" raggels op mijn muren zetten en daar isolatie met dampwerende Folie? Zat zelf te denken aan 2/3 "balken" met 7 cm steenwol en dan voor de zekerheid dampwerende folie.
 

MvanV

  • #4
Hmm, bij zulke verschillen kan je wel condensatie krijgen. Dan zou ik idd zekerheidshalve dan maar een dampwerende laag aan de warme kant doen

Je kan eventueel tussen gipsplaten en isolatie nog een stuk plaathout monteren, dan kan je later in de schuur makkelijker een spijker/schroef er aan hangen.
 

Freemann

  • #5
Kijk dit zijn de berichten waar we wat aan hebben en dat kom je ook naar weinig tegemoet op forum!!

Onwil bedankt en ik ga aan de slag!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu