Koud/warmwaterleiding tegen elkaar kan dat?

Groningen1963

  • #1
Ik ben bezig met het leggen van zachtkoperenwaterleiding in de badkamer, zachtkoper gekozen vanwege zn buigzaamheid, nou dat valt me zwaar tegen!!!
Ik heb nu op verschillende plaatsen de koud en warmwaterleiding over een lengte van 2 meter strak naast elkaar liggen ivm ruimtegebrek, mijn vraag is kan dit of krijg ik hier problemen mee???
Als het niet kan sloop ik alles, nu het nog kan eruit, en ga over op hardkoper en zorg dat ze dan wel voldoende ruimte tussen elkaar hebben.

Ron.
 

Pepjo

  • #2

:wink:
 

Groningen1963

  • #3
Ik heb het gelezen Pepjo alleen nadat ik het had gemonteerd, mijn vraag is dus slopen en opnieuw of kan het blijven zitten zonder dat ik daar problemen mee krijg?

Ron.
 

Pepjo

  • #4
Aan jou de keus. Je hebt de info gelezen en weet wat de risico's zijn.

Denk er alleen aan dat je misschien niet de enige bent die de risico's draagt, maar ook degene die na jou in het huis woont.

Wijsheid is om de boel zo te maken dat legionella geen tot weinig kans heeft, maar ik kan niet beoordelen hoe dat bij jou zit.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
De installatie dient zo te zijn gemaakt, dat de koude waterleiding niet wordt opgewarmd door de warmewaterleiding en een lage temperatuur houdt.

De warmewaterleiding dient zo te zijn gemonteerd dat deze zo snel mogelijk kan afkoelen na gebruik op 60 graden tot beneden de gevaar grens van legionella vermeerdering

Als het hieraan voldoet dan is de installatie goed aangelegd.

Vr Gr en succes ermee
 

Groningen1963

  • #6
Bedankt voor de reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu