Kosten verbouwen schuur

Snake Plissken

  • #1
Aloha!

Ik heb een vraag i.v.m. de kosten en regels voor het verbouwen (vergroten) van mijn schuur in mijn achtertuin.

Ik heb een simpele enkelsteens schuur (zie bijlage) met platdak van ruwweg lxbxh 6x4x2,5m met roldeur in de tuin staan. Het originele plan was deze te gaan isoleren, maar aangezien ik ruimte genoeg heb, wil ik het eigenlijk meteen goed aan gaan pakken en wil ik de schuur ook meteen gaan vergroten.

Ik heb begrepen dat je tot 1 meter van de tuingrens mag bouwen. De schuur staat aan de ene kant al 1 meter van de schutting van de buren af, aan de andere kant is het 3 meter van de schuur tot de tuingrens van de andere buren. Ik zou graag de schuur graag 4 meter naar voren willen trekken de tuin in en verbreden naar de zijkant tot 1 meter van de tuingrens, zodat er aan beide kanten nog 1 meter zit tot de tuingrens. De hoogte blijft hetzelfde, ik zou wel graag de hoogte in willen, maar dit is in samenpraak met de achterburen een plat dak gebleven, wat overigens niet zo'n probleem is. Een goede relatie met mijn buren is erg belangrijk. Ook zou het mooi zijn als ie meteen geïsoleerd wordt.

Nu vraag ik mij af wat zeer ruwweg de kosten zullen zijn als ik dit bijvoorbeeld als klus op marktplaats zou plaatsen? Ik kan zelf, behalve helpen, niet verbouwen. En hoogstwaarschijnlijk zal ik hier ook een vergunning voor moeten aanvragen neem ik aan?

 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Vraag een offerte bij enkele plaatselijke bedrijven.
Op dit forum worden geen prijzen gegeven.
 

Snake Plissken

  • #3
Ah oke. En wat betreft de regelgeving, ik zal hier gewoon een vergunning voor moeten aanvragen neem ik aan?
 

KlusRob

  • #4
Ga eens babbelen bij de gemeente. Daar kunnen ze precies uitleggen wat bij jou ter plaatste mag en niet mag, dit verschilt per gemeente nogal. Soms mag je tegenwoordig zelfs tot aan de erfgrens bouwen.
En kijk eerst op https://www.omgevingsloket.nl/. Daar kan je een vergunningscheck doen.

En vergeet niet om met je buren om tafel te gaan zitten en je plannen uit te leggen!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Snake Plissken schreef:
Nu vraag ik mij af wat zeer ruwweg de kosten zullen zijn als ik dit bijvoorbeeld als klus op marktplaats zou plaatsen?
Dat is gratis :!:

Over de regels voor vergunningsvrij bouwen. Er is een verschil in of het gebouw max. 30m2 groot is (totaal op je perceel), en max. 3m hoog. Of dat het toegestaan is te bouwen volgens bestemmingsplan (geen opp. beperking maar max. 5m hoog). Beide kan je het aan de gemeente vragen, want op basis van deze gegevens valt beide niet te beoordelen.
Die afstand van minimaal 1m uit de erfgrens is (grotendeels) vervallen.

Als je aan de kant van de buren niet hoger wil, kan je ook daar een goot maken voor bv. een zadel- of lessenaarsdak. Maar altijd goed om het in overleg met de buren te doen!
 

Pirke

  • #6
IJkenhout: Die 30m2 regel bestaat niet. Dit hangt af van de perceelgrootte. En is dus bij iedere perceel weer anders. Ook In , buiten, of gedeeltelijk in, het bebouwingsvlak geeft andere uitkomsten.

Zoals al is aangehaald: doe even de vergunningscheck en je weet voldoende.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu