Kosten aanbouw opbouw van het huis

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hoi,

Wij zijn van plan om een aanbouw met opbouw aan het huis te maken. We willen dit graag laten doen. Hoe pak je dit aan? En hoeveel gaat alles ongeveer kosten? Alle tips zijn welkom. De aanbouw zou ongeveer 3mx8m worden en de opbouw 3mx5m.

groetjes,
Hellen
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Een kostenberekening is heel moeilijk te doen met de gegevens die je hebt opgegeven. Het hangt van de situatie en de uitvoering af en wat je eventueel zelf kunt .

Toch een voorbeeld van een situatie bij mijn dochter. Deze heeft een klein rijtjeshuisje van 1930 (type slapen op zolder). Hier is de hele achterwand door een bouwbedrijf verwijderd en over de bijna volle breedte van het huis (9meter) opnieuw opgezet tot 1 meter onder de daknok.

Hierdoor kon de bovenvedieping ingedeeld worden in een behoorlijke slaapkamer douche en 2 kleinere kamers. Dit is casco opgeleverd voor 15000 euro incl. 2 stalen steunbalken en alle kozijnen aan de achterzijde van het huis.

Zelf hebben we de binnenwanden plafonds en deuren binnen gezet. Keuken en kamer beneden moesten door de sloop ook opnieuw opgebouwd worden en het totale bedrag is uitgegroeit tot 23000 euro. incl aanleg cv en sanitair (door ons zelf gedaan).

Er is echt gezocht naar kostenbesparing en alle materiaal is op goedkope prijs uitgezocht. Dit is slechts een voorbeeld.

De situatie kan bij u wel heel anders zijn. Verstandig is een klein bouwbedrijf een raming te laten maken.


Succes.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hallo Hellen,

Inderdaad waar is het, moet je er heipalen onder, wat wil je voor kozijnen hout of aluminium moet het met pannen ofg bitumen (plat of schuin). Afwerking stucplafond, gipsplafond of helemaal niets. Ik werk zelf als kostendeskundige bij een aannemersbedrijf en krijgen ook weleens van deze vragen aan de telefoon.

Maar ja je kunt het zo mooi maken als je wil, wil je koperen goten en gouden kranen ja dan ..........

Suc6 Jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu