Koppeling close-in boiler

Klusmark

  • #1
Ik heb een probleem met de knelkoppeling van de waterleiding naar de close-in boiler. Vanaf de waterleiding loopt een koperen pijpje waarop het onderdeel met de overdrukregeling gemonteerd moet worden met behulp van een knelkoppeling. Bovenaan het koperen pijpe zit een rubber ringetje vastgesoldeerd op het pijpje. Daaronder zit de schroefring. Bij het plaatsen van de knelring bovenop het rubberen ringetje sluiten de schroefringen van de knelkoppeling niet meer op elkaar, door de ruimte die het rubberen ringetje inneemt. Heeft iemand een oplossing ??

Dank,
Mark
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zou je er eens een foto van kunnen maken en hier plaatsen?
Een rubber ringetje wat gesoldeerd zit op een koperen leiding lijkt me een beetje onwaarschijnlijk.
 

H@ns

  • #3
Normaalgesproken heeft een "close-in boiler" een 3/8" aansluiting.
Om van de 1/2" aansluiting van de inlaatcombinatie naar de boiler te komen gebruik je bij voorkeur een flexibele slang met aan 1 zijde een moer met 1/2" bi draad en aan de andere zijde een 3/8" bi draad.

bi wil zeggen "binnen" oftewel een moer met binnendraad. Bij die flex slangen zit er standaard een rubber ring in de moer zodat je een waterdichte aansluiting kunt maken op zowel een bu (buitendraad) voor knelkoppelingen als een bu met vlakke uitgang.

Wat er volgens mij fout gaat in jouw geval is dat je een Bi moer met rubber ring op een bu draadeind probeert te zetten met daartussen nog een knelring...

De gangbare situatie is; 15mm koperpijp (aanvoer koud water)- knellen op inlaatcombinatie en vandaaruit met flex naar boiler. (de flex slang voor warm water van de kraan komt, middels de 3/8" moer, rechtstreeks op de 3/8" bu draad van de boiler.)
 

Klusmark

  • #4
Ik zal een foto plaatsen ter verduidelijking. Alvast bedankt voor de reacties !
Klusmark
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu